- NGL.media - https://ngl.media -

У Львові поліцейські перекрили нелегальний канал виїзду за кордон

09.05.2022 @ 14:53 в Львів,Новини

Національна поліція України повідомила [1], що викрила нелегальний канал переправлення чоловіків через кордон до країн ЄС. Зокрема у Львові затримали особу, яка готувала чоловікам призовного віку документи для перетину кордону. За свої послуги чоловік брав 7 тис. доларів.

Затримали його 7 травня. Над операцією працювали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі поліції області. Наразі йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України організованою групою). За це йому загрожує від 7 до 9 років ув’язнення. Запобіжний захід оберуть вже найближчим часом.

Нагадаємо, це вже не перші затримання людей, які в нелегальний спосіб обіцяють надати документи для виїзду чоловіків призивного віку за кордон. Зокрема, у месенджері Telegram працюють [2] канали, де чоловікам призовного віку обіцяють безперешкодний виїзд за ціною від 30 до 65 тис. грн. Однак в СБУ попереджають, що більшість таких телеграм-каналів створені шахраями, які не переправляють через кордон, а лише видурюють гроші. Серед таких оголошень є лише 1-2% не від шахраїв, але їх відстежують оперативники.

Також Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, 9 травня у інтерв’ю повідомив [3], що на час військового стану влада не планує відкривати кордон для чоловіків призовного віку.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/09/u-lvovi-politsejski-perekryly-nelegalnyj-kanal-vyyizdu-za-kordon/

URLs in this post:

[1] повідомила: https://www.facebook.com/UA.National.Police/posts/327023236234380

[2] працюють: https://ngl.media/2022/05/03/u-telegram-pratsyuyut-kanaly-yaki-za-30-65-tys-grn-obitsyayut-vyvezty-cholovikiv-zakordon/

[3] повідомив: https://www.rbc.ua/ukr/news/denis-shmygal-poka-idet-voyna-muzhchiny-dolzhny-1652009624.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.