У будинку на проспекті Свободи виникла пожежа

09 Травня 2022

Фото: ДСНС

В одній з квартир будинку на проспекті Свободи, 41, поблизу Оперного театру,  виникла пожежа. В цій квартирі зберігались прокатні дитячі електромобілі, відомі «машинки біля опери». Вогонь пошкодив сходовий марш у під’їзді, стіни квартири, а також згоріла одна з машинок.

Пожежників викликали працівники ЛКП «Айсберг». Як повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, повідомлення про пожежу надійшло о 7:47 ранку. Загалом пожежа охопила близько 10 м2 будинку та пошкодила сходовий марш. До 8:03 її ліквідували. Трьох мешканців евакуювали, ніхто не постраждав. Зараз співробітники поліції встановлюють причину пожежі та її наслідки.

Проспект Свободи, 41. Фото очевидця

Що відомо про приміщення, де виникла пожежа

Пожежа виникла у квартирі на третьому поверсі. У квартирі зберігались зберігались атракціонні електромашинки. Згоріла одна машинка, а ще кілька пошкоджено.

Прокатні автомобілі, які знаходились за цією адресою, здавала приватна підприємиця  Олена Животова разом з найманим працівником Олегом Спиридоновим, повідомляв Zaxid.net.

Конфлікт власників машинок із міською владою

Нагадаємо, власники атракціонних машинок вже кілька років конфліктують з міською владою. Попри заборону прокатного атракціону, вони продовжують працювати.

Заборона ще у 2015 році була спричинена правилами безпеки, оскільки діти могли виїхати на проїзджу частину на проспекті Свободи. Для таких атракціонів повинен бути спеціальний майданчик. Тому міська влада заборонила встановлення будь-яких атракціонів на площі перед Оперним театром.

Однак підприємці обходили цю заборону, стверджуючи, що здають в оренду машинки в брамах будинків, де вони зареєстровані. А, мовляв, під Оперу діти їдуть самі. Також раніше траплялись випадки, коли одна з машинок «вибухнула», а інша самовільно викотилась на проїзджу частину.

Незаконні атракціони кілька разів намагались конфіскувати. Наприклад, у 2016 році при такій спробі виникла сутичка між власниками дитячих електромобілів та працівниками тодішнього ЛКП «Муніципальна дружина». Сталась бійка і Олег Спиридонов вкусив працівника муніципальної дружини за руку. А у 2019 році під час подібної ситуації Спиридонов  теж вчинив бійку та розпилив сльозогінний газ.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.