У Львові поновили роботи у кожних 9 з 10 будов міста

06 Травня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Дніпроград

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач повідомив, що на 90% усіх будов Львова відновили роботи. Будівництво у місті зупинилось через початок повномасштабної війни росії проти України, але зараз майже повернулись до попередніх показників.

Також Любомир Зубач наголосив, що мова про добудову вже розпочатих об’єктів. З 24 лютого нові містобудівні умови та обмеження не видавались.

Заступник міського голови розповів, що війна фактично перетворила Львів на місто-мільйонник. Раніше населення міста складало майже 800 тисяч. А з часу війни до Львова переїхало 220 тис. людей (за іншими даними 260 тис.).

Також міський голова Андрій Садовий повідомляв, що за прогнозами, близько 50 тисяч переселенців оселяться у Львові, а тому потрібно розбудувати близько 1 млн м2 нерухомості. Через приріст населення, за словами Зубача, гостро постає питання житла – тимчасового, соціального і комерційної нерухомості. Також потрібно збільшити соціальну інфраструктуру: кількість шкіл, садків, медіатек і амбулаторій.

Також Любомир Зубач повідомив, що отримує звернення від забудовників щодо будівництва нового житла. Тому, щоб уникнути хаотичної забудови, зараз напрацьовують правила збалансованої та якісної розбудови Львова.

Нагадаємо, що у середині квітня будівельні роботи проводили на 42% довоєнних об’єктів, а отримати права на квартиру було неможливо через закритий доступ до реєстру нерухомості.

Наприкінці квітня Мін’юст відновив до нього доступ. Однак із деякими обмеженнями. Зокрема доступ заборонено у Херсонській, Донецькій, Луганській областях, АРК Крим, а також окремих районах Харківської, Миколаївської та Запорізької областей.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.