- NGL.media - https://ngl.media -

Блок-пости у Львові залишать лише на в’їздах в місто

04.05.2022 @ 14:16 в Львів,Новини

У Львові переформатують блокпости. Відповідне рішення у понеділок, 3 травня, прийняв очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Про це «Наші гроші. Львів» повідомив перший заступник голови ОВА Андрій Годик.

Без змін залишать лише 8 блокпостів, які розташовані на в’їзді в місто. Усі інші переведуть в режим спостережних. Це означає, що у них з дороги приберуть усі інженерні споруди.

Таке рішення прийняли після консультацій із військовими та поліцейськими.  Водночас, за дорученням голови ОВА в’їзд та виїзд у Львів посилено патрулюватимуть правоохоронці.

В обласній адміністрації заявляють, що це рішення не вплине на безпекову ситуацію у місті та області. Натомість, це суттєво зменшить корки в години пік та допоможе швидше перевозити гуманітарні вантажі.

На спостережних блокпостах патрулювання залишиться. За необхідності до чергування будуть залучати членів територіальної оборони, але зараз за порядком слідкуватиме поліція спільно з військовими. Вони мають право перевіряти документи та автомобілі. Однак зараз не проводять тотальних перевірок, а оглядають вибірково за потреби.

Також у області наразі є 12 блок-постів, усі з яких переведені в режим спостережних.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни у Львівській області встановили 544 блокпости. Більшість із них мешканці збудували самовільно, а на них чергували добровольці. Це перешкоджало руху екстрених служб та перевезенню гуманітарних вантажів. Вже в середині березня їх скоротили [1] до 100 штук.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/04/blok-posty-u-lvovi-zalyshat-lyshe-na-v-yizdah-v-misto/

URLs in this post:

[1] скоротили: https://ngl.media/2022/03/14/na-dorogah-lvivshhyny-likviduvaly-bilshist-blokpostiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.