- NGL.media - https://ngl.media -

У Львові почали будувати тимчасове житло для вагітних

03.05.2022 @ 15:27 в Львів,Новини

На вулиці Тракт Глинянський розпочали будувати житло для вагітних переселенок та породіль. Про це повідомив [1] заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.  Завершити будівництво містечка планують 15 липня.

Будинки встановлюватимуть на спеціальні геошурупи, монтаж яких вже розпочали. Потім монтуватимуть власне будинки. Споруди переважно складатимуться з дерев’яних конструкцій. Фактично, це два дерев’яних будинки на півтора поверхи. Житло буде комфортабельнішим, ніж модульні містечка, в ньому окремі спальні та санвузли, а спільними є лише місця для відпочинку та приготування їжі. В майбутніх спорудах зможуть розміститись 120 жінок з дітьми. Проект адаптовувало львівське архітектурне бюро Sulykarchitects.

Вартість такого будівництва становить 26 млн грн. Окрім власне будівництва закуплять усі меблі та необхідну техніку. Фінансує проєкт Товариство Червоного Хреста України, з яким на початку травня мерія уклала меморандум про співпрацю. За словами Зубача, місто готове втілити подібні проєкти на інших локаціях територіальної громади, якщо знайдуть інвесторів.

Нагадаємо, що перше містечко для переселенців у Львові почали будувати [2] 7 квітня у Стрийському парку. Роботи тут вже завершено – у 88 будиночків заселилось близько 350 осіб.

Також завершуються роботи з облаштування ще двох модульних містечках: на вулиці Пулюя та у Сихівському районі, де загалом проживатиме ще близько 700 переселенців.

Зараз у місті знаходиться близько 260 тис. внутрішньо переміщених осіб. Раніше міський голова Андрій Садовий говорив, що за прогнозами, близько 50 тис. з них залишаться у місті на довгий термін. Тому планують додатково побудувати 1 млн м2 житлової площі.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/03/u-lvovi-pochaly-buduvaty-tymchasove-zhytlo-dlya-vagitnyh/

URLs in this post:

[1] повідомив: https://www.facebook.com/LubomyrZubach/videos/956367448373249/

[2] будувати: https://ngl.media/2022/04/07/u-lvovi-oblashtovuyut-mistechko-dlya-studentiv-pereselentsiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.