- NGL.media - https://ngl.media -

Портрети і гроші

27.04.2022 @ 15:40 в Розслідування

Сьогодні працівники Державного бюро розслідувань провели низку обшуків у житлових та офісних приміщеннях, що належать родичам та бізнес-партнерам Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Загалом обшуки провели за 23 адресами у Львові та Львівській області. Крім того, обшуки відбулися у квартирах директора та  головного бухгалтера компанії «Керамбуд». А ще – у львівській квартирі цивільної дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк.

Обшук в квартирі Наталії Лавренюк

Квартира розташована у Львові,на вулиці Івана Франка. Наталія Лавренюк, цивільна дружина Тараса Козака, офіційно тут прописана. На стіні в одній із кімнат є фотографії, де сама Наталія Лавренюк, Лавренюк з Козаком і молодшою донькою, а також Лавренюк із своїм сином.

За цією адресою працівники ДБР вилучили пачки готівки. Загалом слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Обшук в офісі компанії «Керамбуд»

В селі Галичани, що в Городоцькому районі Львівської області, прописана компанія «Керамбуд», засновниками якої є брати нардепів Сергій Медведчук та Богдан Козак.

На фотографіях, які отримало видання «Наші гроші. Львів», працівники ДБР спілкуються із представниками фірми. У приміщенні на стінах висять інформаційні дошки з написами «Керамбуд». На подвір’ї біля будівель запаркований десяток вантажної техніки. Також на світлинах зафіксовано, як трактори-екскаватори видобувають пісок.

Саме через можливий незаконний видобуток піску на двох кар’єрах у Львівській області сьогодні працівники ДБР проводять обшуки у рамках кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою або службовим становищем (ст. 364 КК України) та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 240 КК України).

Розслідування почали у рамках відкритого 25 березня 2022 року кримінального провадження, про що «Нашим грошам. Львів» стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

Фігурантами кримінального провадження є Сергій Медведчук, Богдан Козак, цивільна дружина Тараса Козака – Наталія Лавренюк, директор фірми «Керамбуд» Андрій Полянський, головний бухгалтер «Керамбуду» Ігор Шавяк. Останні є довіреними особами Сергія Медведчука і Богдана Козака.

У Сокільниках проводять обшук будинку Тараса Козака [1]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/27/portrety-i-groshi/

URLs in this post:

[1] У Сокільниках проводять обшук будинку Тараса Козака: https://ngl.media/2022/04/27/u-sokilnykah-provodyat-obshuk-budynku-tarasa-kozaka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.