- NGL.media - https://ngl.media -

На Львівщині спрямують 22 млн грн на підтримку сільського господарства

22.04.2022 @ 09:30 в Львів,Новини

На Львівщині почала працювати комплексна програма підтримки та розвитку сільського господарства, адаптована до умов воєнного стану. Обласна комісія визначила перших сільгоспвиробників, які отримають додаткове фінансування.

«Ми почали приймати заявки з понеділка і вже підтримали 15 конкурсних заявок від господарств на загальну суму 1 млн 150 тис. грн», – повідомила «Наші гроші. Львів» директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Ці кошти спрямують за двома напрямками: це відшкодування відсотків за кредитними договорами фінансового лізингу на загальну суму понад 650 тис. грн та пільгові кредити на зворотній основі на загальну суму 300 тис. грн.

Крім цього, комісія надала субвенції трьом органам місцевого самоврядування на завершення заходів з поліпшення громадських пасовищ на суму близько 170 тис. грн. Це фінансування Івано-Франківська, Миколаївська та Новороздільська громада отримає, як тільки почне працювати державний реєстр речових прав. Також комісія підтримала Бродівську громаду для проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення в сумі 23 тис. грн.

Загалом програма підтримки та розвитку сільського господарства складається з 4 основних напрямків, та передбачає понад 22 млн грн. Це на 6 млн грн більше, ніж було заплановано на початку 2022 року. Йдеться про допомогу тільки малим підприємствам.

Крім спрощеної системи пільгового кредитування, сільгоспвиробникам пропонують відшкодування відсотків за залученими кредитами, часткову компенсацію вартості насіння та дотації на утримання корів.

Щоб отримати пільговий кредит коштом обласного бюджету, господарствам не потрібно розробляти бізнес-план. Під час воєнного стану необхідно лише заповнити анкету з даними про підприємство, показниками його діяльності та додати невеликий перелік [1] документів.

Другий напрямок програми – відшкодування відсотків за залученими кредитами – 3,5 млн грн. Підтримка надається в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ на відшкодування кредитів, які господарства отримали впродовж останніх двох років.

Вартість насіння аграріям можуть відшкодувати до 50% від загальної вартості, але не більше 50 тис. грн одному підприємству. А близько 8 млн грн спрямують на дотації на утримання корів – приблизно 2,5 тис. грн на одну корову.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/22/na-lvivshhyni-spryamuyut-22-mln-grn-na-pidtrymku-silskogo-gospodarstva/

URLs in this post:

[1] перелік: https://loda.gov.ua/agr_prohramy

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.