- NGL.media - https://ngl.media -

Начальника львівського Держгеокадастру підозрюють у незаконній роздачі земель на 113 млн грн

20.04.2022 @ 12:27 в Новини

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Про це повідомили [1] в ДБР 20 квітня.

Посадовця підозрюють у незаконній роздачі 26,7 га комунальної землі на території Зимноводівської сільської ради. Вартість ділянок оцінюють у 113 млн грн.

У повідомленні ДБР йдеться про встановлений факт підписання начальником львівського Держгеокадастру наказів про затвердження проектів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок. Ці дії призвели до збитків для громади у розмірі понад 480 тис. грн.

Кримінальне провадження ведуть за ч. 1 та 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість).

ДБР не називає імені посадовця. На сайті Головного управління Держгеокадастру у Львівській області начальником вказано Андрія Кавецького. Редакція не змогла додзвонитись в управління, там не підіймають слухавку.

Що відомо про землю

Як з’ясувала редакція із відкритих джерел, мова йде про 26,7 га на території Зимноводівської сільської ради, які перебували у користуванні ТОВ «Фірма «Галімпекс-Склодзеркальний завод».

Розслідування щодо цієї землі розпочали саме за зверненням Зимноводівської сільради про те, що посадові особи Головного управління Держгеокадастру у Львівській області протиправно прийняли рішення для відчуження та розподілу цієї земельної ділянки, хоч така перебувала у комунальній власності сільради.

17 листопада 2021 року постановою слідчого з ДБР кримінальне провадження закрили, однак вже у грудні того ж року прокуратура її скасувала. Відтак, розслідування продовжилось. Відомо, що того ж 2021 року сільрада через Мін’юст скасувала рішення державного реєстратора, який у 2019 році зареєстрував за Держгеокадастром право власності на ці 26,7 га.

У січні цього року Зимноводівська сільрада попросила в судді скасувати арешт на землю, бо потреба у збереженні арешту земельної ділянки відпала, її фактично повернули їм, але водночас наявність арешту перешкоджала їм провести державну реєстрацію землі за собою. 13 січня 2022 року Личаківський районний суд Львова скасував [2] арешт на землю.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/20/nachalnyka-lvivskogo-derzhgeokadastru-pidozryuyut-u-nezakonnij-rozdachi-zemel-na-113-mln-grn/

URLs in this post:

[1] повідомили: https://dbr.gov.ua/news/dbr-povidomilo-pro-pidozru-kerivniku-derzhgeokadastru-lvivshhini-yakij-nezakonno-rozpodiliv-zemli-na-ponad-113-5-mln-grn

[2] скасував: https://youcontrol.com.ua/catalog/court-document/102542543/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.