- NGL.media - https://ngl.media -

У Львові за підозрою у держзраді затримали посадовицю з окупованого Криму

19.04.2022 @ 13:40 в Львів,Новини

Львівська обласна прокуратура повідомила [1] про затримання 58-річної мешканки АР Крим, яка з 2014 до 2021 рік обіймала керівну посаду в одному з незаконно створених «міністерств АРК». Їй підозрюють у державній зраді.

За даними слідства, яке проводить Служба безпеки України у Львівській області, чиновниця «сприяла утвердженню окупаційної влади РФ та надавала допомогу в проведенні підривної діяльності проти України».

В СБУ додали, що жінка відкрито підтримувала злочини російських військових та політику росії щодо України. За це самопроголошена влада Криму неодноразово її нагороджувала.

Правоохоронці затримали жінку у Львові у квітні, а прибула вона на територію України у січні. Через початок війни не змогла повернутись до Криму і планувала перетнути кордон з ЄС, а далі виїхати через білорусь та росію.

Наразі суд призначив їй запобіжний захід у вигляді перебування під вартою, з можливістю вийти під заставу у 4 млн грн. Наразі її дії кваліфікують за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років, з можливим позбавленням майна.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/19/u-lvovi-za-pidozroyu-u-derzhzradi-zatrymaly-posadovytsyu-z-okupovanogo-krymu/

URLs in this post:

[1] повідомила: https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=312573

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.