Ямковий ремонт у Львові планують завершити до Великодня

18 Квітня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: ЛМР

Через воєнний стан та погодні умови міським комунальним службам не вдалося завершити ямковий ремонт міських доріг до початку весни. В останні декілька тижнів роботи поновилися. За словами очільника департаменту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця, на сьогодні у Львові виконано 50-60% запланованого об’єму.

«Через воєнний стан виникли проблеми з поставкою бітуму, який необхідний для ремонтних робіт. Але зараз це питання вирішилося, і наші комунальні підприємства поновили поточний ремонт львівських доріг великими картами з кінця березня», – прокоментував для «Наші гроші. Львів» Олександр Одинець.

Як він повідомив, з початку року на ремонтні роботи міських доріг використали 3900 тонн асфальтобетону та ліквідували ями на 33,5 тис. кв. м дорожнього покриття. На ці роботи у 2022 році вже витратили 33,7 млн грн.

Ліквідацію ям на міських дорогах, які утворилися за зимовий період, у Львові розпочали ще в лютому. А більшість робіт планують завершити нанесенням дорожньої розмітки вже до Великодня. Втім виконання робіт залежить і від погодних умов, тому якщо дощитиме, їх доведеться переносити.

На сьогодні близько половини запланованого ямкового ремонту виконали. Асфальт підлатали зокрема на вулицях Левандівській, Виговського, Глинянському Тракті, Любінській, Джорджа Вашингтона, Пасічній, Стрийській, Зеленій (частково), Максимовича, Луганській, Хоткевича, Науковій, Княгині Ольги, Генерала Чупринки, Варшавській.

Роботи з ліквідації ям на вулиці Шевченка та Городоцькій ще тривають і за сприятливих погодних умов їх планують завершити впродовж наступного тижня.

Упродовж квітня нові угоди на ремонтні роботи вулиць міста уклали зокрема Личаківська та Залізнична районна адміністрація. Послуги з поточного ремонту доріг на вул. Ковельській від вул. Пластової до вул. Кукурудзяної в Личаківському районі за 2,1 млн грн виконає підприємство «Шляховик-Т». Цей же підрядник виконає і поточний ремонт дорожнього покриття струменево-ін’єкційним методом доріг в районі. Послуги коштуватимуть 200 тис. грн.

Компанія «Трансбудторг» виконає ремонт та заміну люків і дощоприймачів на Личакові за 252 тис. грн, почистить каналізаційні оглядові колодязі та колектори підприємець Ігор Курило.

Залізнична районна адміністрація у квітні замовила поточний ремонт вулиць на 3,7 млн грн в ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Залізничного району». Роботи мають виконати до 24 квітня.

Що ж до капітальних ремонтів, то фінансування таких робіт у зв’язку з воєнним станом тимчасово не відбувається. Тому ті роботи, які були розпочаті, наразі призупинені.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.