- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 12 квітня

12.04.2022 @ 20:00 в Новини

  • Затриманий на хабарі перший заступник мера Пустомитів Андрій Луків вийшов з СІЗО під заставу – 12 квітня він сплатив 1,17 млн грн. Нагадаємо, його затримали 6 квітня під час отримання хабаря. За даними ДБР, він вимагав 100 тис. грн від волонтера за передачу автобуса Volvo на потреби військових. Цей транспортний засіб міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії. Пустомитівська міськрада повідомила про відсторонення Андрія Луківа від роботи на час слідства.
  • На Львівщині відновлюють виїзди мобільних бригад для вакцинації від Сovid-19 мешканців районів, що мають обмежений доступ до пунктів щеплення. У МОЗ пояснюють, що це робиться для того, щоб захистити людей із груп ризику та зберегти сили лікарів, які зараз задіяні у наданні допомоги постраждалим внаслідок воєнних дій. Мобільні бригади продовжать вакцинацію усіх охочих, при цьому пріоритет надається людям у віці від 60 років. Протягом квітня планується охопити близько 200 населених пунктів. Виїзди бригад відновлять також у Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Тернопільській областях.
  • У Львові, вперше від початку війни, проведуть земельний аукціон. На торги, що відбудуться 21 та 27 квітня, виставлять чотири земельні ділянки. Ділянки призначені під промислові потреби, склади, торговельні зони та для індивідуального будівництва. Торги відбудуться в електронній формі, а запропоновані лоти можуть зацікавити підприємців, які переносять свій бізнес із територій, охоплених воєнними діями. Відтак, 21 квітня з аукціону можна буде придбати ділянку площею 0,64 га на вулиці Бескидській – під промислові потреби. Стартова ціна – понад 5,17 млн грн. Та ділянку 0,1 га на вулиці Роксоляни для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку. Стартова ціна – 1,3 млн грн. А 27 квітня на аукціон виставлять ділянку площею 0,19 га на вул. Городоцькій, для будівництва та обслуговування офісних будівель за стартовою ціною у 2,9 млн грн. А також ділянку площею 0,65 га на вул. Трускавецькій для громадської забудови за майже 8,2 млн грн. В мерії наголошують, що до всіх чотирьох ділянок підведені інженерні комунікації. Документи для участі в аукціоні можна подати до 20:00 за день до аукціону, тобто до 20 та 26 квітня відповідно.
  • У Львові видали 83 тисячі пільгових ЛеоКарт. За інформацією ЛКП «Львівавтодор», це понад 70% від загальної кількості прийнятих заявок. Так, зі 114 тис. поданих пакетів документів, пільгові ЛеоКарт отримали 83 тис. людей.
  • Львівський суд заочно арештував ще 27 сенаторів ради федерацій рф. У вівторок, 12 квітня, слідчі судді Личаківського райсуду Львова обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою 27 сенаторам, яких підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України та веденні агресивної війни. Судді зазначили, що ці сенатори 22 лютого взяли участь у засіданні ради федерації федеральних зборів рф, де підтримали ратифікацію «Договору про дружбу між рд і так званими ДНР та ЛНР», а також звернення Путіна про використання збройних сил за межами росії. На думку суду, це є «частиною злочинного плану щодо зміни меж території та державного устрою України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, які привели до загибелі людей і інших тяжких наслідків, а також вчинили пособництво у веденні агресивної війни з Україною». Нагадаємо, на початку квітня Личаківський райсуд заочно вже арештував 28 російських сенаторів. Загалом заочний арешт обрано уже 59 сенаторам.
  • У Львові урочисто погасили марку, присвячену знаменитій фразі про російський воєнний корабель. Це перша марка, яку «Укрпошта» ввела в обіг в умовах війни. Погасили марку голова Львівської ОВА Максим Козицький, командир 103-ої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, командир 125-ої бригади Сил ТРО ЗСУ, директор львівської дирекції АТ Укрпошта Євгеній Савчук. Автор ескізу марки український художник Борис Грох, який народився в Криму та до 2014 року мешкав в Євпаторії. Після анексії Криму, він переїхав до Львова. Ескіз Гроха переміг у конкурсі, який був оголошений «Укрпоштою 1 березня. Загалом участь у конкурсі взяли 500 художників. Марку випустили у двох номіналах (для відправки по Україні та за кордон) тиражем в 1 мільйон. Придбати поштові марки  «Русскій воєнний корабль, іді …!» можна у поштових відділеннях та у філателістичному онлайн магазині.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/12/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-12-kvitnya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.