- NGL.media - https://ngl.media -

Спрощене ЗНО з математики: як оцінюватимуть абітурієнтів

12.04.2022 @ 15:25 в Новини

Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти оприлюднив інформацію [1] про те, як абітурієнти складатимуть тест з математики. Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться [2] у спрощеному форматі, де математика буде однією з трьох частин спільного національного мультипредметного тесту.

Центр оцінювання повідомляє, що завдання математичного блоку відповідатимуть чинній програмі ЗНО [3], яка охоплює всі теми з алгебри й геометрії шкільного курсу.

В Українському центрі оцінювання якості освіти інформують, що завдання розраховані не лише на тих, хто вивчав математику профільно, а й на тих, хто знає її на рівні стандарту. Крім того, усім учасникам тестування запропонують скористатися надрукованими довідковими матеріалами визначеного зразка [4].

«Чи будуть цьогорічні завдання з математики легшими порівнянно з тестуванням 2021 року, поки невідомо. Завдання ще розробляються, ведуться дискусії, обговорення. Вже цього четверга ми проведемо закритий круглий стіл за участі батьківської спільноти, щоб врахувати їхні застороги та побажання», – розповіла редакції заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Ольга Котовська.

Знання з математики оцінюватимуть за 20 завданнями. У 14 з них потрібно буде вибрати одну правильну відповідь, у 4 – встановити логічні пари-відповідності, і ще в 2 завданнях треба буде дати коротку відкриту відповідь.

Максимально за блок математичних завдань абітурієнт зможе заробити 30 балів, а пізніше результат кожного блоку переведуть в шкалу 100-200 балів. Щоб отримати результат за цією шкалою, достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Для підготовки радять використовувати, зокрема, тести минулих років [5] та короткі тематичні тести в онлайн-тестувальнику [6] з математики на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Це допоможе призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.

Інформацію про те, чи треба буде абітурієнтам бути присутнім фізично на тестуванні, чи воно відбуватиметься віддалено – заступниця директора департаменту освіти і науки не коментує у цілях безпеки.

Втім директор департаменту Олег Паска у інтерв’ю виданню «Львівська пошта» розповів, що зараз стоїть завдання визначити заклади, де будуть безпечні умови та подбати про техніку. Випробування намагатимуться проводити там, де є добре обладнані бомбосховища: у випадку повітряної тривоги іспит перерветься і продовжиться після відбою тривоги.

Нагадаємо, замість традиційного ЗНО у 2022 році у зв’язку з воєнним станом випускники складатимуть національний мультипредметний тест [7] (НМТ), який відбудеться у комп’ютерному форматі. Іспит складатиметься з трьох блоків завдань: української мови, математики та історії України. На виконання 60 завдань абітурієнти матимуть 80 хвилин. Реєстрація [8] на НМТ-2022 триває до 19 квітня.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/12/sproshhene-zno-z-matematyky-yak-otsinyuvatymut-abituriyentiv/

URLs in this post:

[1] інформацію: https://lv.testportal.gov.ua/index.php/632-skladniki-natsional-nogo-mul-tipredmetnogo-testu-matematika

[2] відбудеться: https://life.pravda.com.ua/society/2022/03/24/247957/

[3] чинній програмі ЗНО: https://testportal.gov.ua/progmath/

[4] зразка: https://testportal.gov.ua/wp-content/uploads/2022/04/ZNO_Math_dovidkovy-materialy.pdf

[5] тести минулих років: https://testportal.gov.ua/testy-mynulyh-rokiv/

[6] онлайн-тестувальнику: http://lv.testportal.gov.ua:8080/

[7] національний мультипредметний тест: https://testportal.gov.ua/upravlintsi-v-galuzi-osvity-povidomyly-pro-osoblyvosti-vstupnoyi-kampaniyi-2022-roku/

[8] Реєстрація: https://zno.testportal.com.ua/registration

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.