- NGL.media - https://ngl.media -

На Львівщині пом’якшили заборону відвідування лісу

11.04.2022 @ 12:31 в Новини

На території Львівської області дозволили відвідувати ліси пішки. Новий наказ [1] щодо можливості перебування в лісі підписав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький 7 квітня.

Під забороною залишається пересування територією лісів на транспорті, а також розведення багаття. Заборона пов’язана із загрозою виникнення лісових пожеж.

«Заборонити в’їзд до лісових масивів області (крім доріг загального користування) усіх видів транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб, а також розведення багать у лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій для рекреації) у період високої пожежної небезпеки», — йдеться в наказі Львівської ОВА.

Нагадаємо, 4 квітня, попереднім наказом, у Львівській області заборонили [2] відвідування лісів як транспортними засобами, так і пішки. Для цивільних виняток стосувався лише транзитних шляхів. А відвідувати ліс мали право Збройні сили України, прикордонники, розвідники, поліцейські, представники органів місцевого самоврядування та лісівники.

За інформацією Державного агентства лісових ресурсів, станом на 28 березня заборона відвідувати ліс діяла [3] у 9 областях. Це ‒ Київська, Волинська, Житомирська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська області.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/11/na-lvivshhyni-pom-yakshyly-zaboronu-vidviduvannya-lisu/

URLs in this post:

[1] наказ: https://loda.gov.ua/upload/doc/2022/04/54_1649334251.pdf

[2] заборонили: https://ngl.media/2022/04/05/u-lvivskij-oblasti-zaboronyly-vidviduvaty-lis/

[3] діяла: https://forest.gov.ua/news/zaborona-na-vidviduvannya-lisu-diye-u-9-oblastyah

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.