- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі новини Львова та області за 11 квітня

11.04.2022 @ 20:00 в Новини

  • Личаківський районний суд Львова передав арештовану яхту нардепа від «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами (АРМА). Ухвалу про передачу яхти Медведчука Royal Romance виніс 11 квітня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду міста Львова Сергій Гирич. Цю розкішну віллу у березні 2022 року арештували в Хорватії. Інформацію оприлюднила «Українська правда». А яхту Медведчука суд передав АРМА у рамках кримінального провадження про незаконні постачання вугілля з окупованих територій.  92-метрова Royal Romance є однією з п’яти найбільших яхт у світі, її вартість оцінюють у 200 млн доларів. Щорічне обслуговування, ремонт та витрати на пальне такої яхти становлять від 15 до 20 мільйонів доларів.
  • У Львові змонтують захисні конструкції довкола пам’ятника Адаму Міцкевичу і фігури Діви Марії. Роботи проводять волонтери під керівництвом реставраторів управління охорони історичного середовища ЛМР. Як розповіла начальниця управління Лілія Онищенко, роботи розпочнуться вже цього тижня. За її словами, багато захисних матеріалів місто отримало від польських партнерів, зокрема інституту «Полоніка» і Фонду збереження культурної спадщини Польщі. Нагадаємо, роботу з убезпечення пам’яток Львова у місті розпочали із захисту вітражів. На сьогодні у більшості храмів вітражі закриті або демонтовані. Щодо окремих скульптур, то вже закриті фонтани на площі Ринок та скульптури довкола Катедрального собору, демонтовані дерев’яні скульптури з вівтаря Голгофа та закритий вівтар у вірменській церкві. Скульптури, які демонтують, перевозять у сховище.
  • Львівські байкери відстежуватимуть паліів трави. Вже від сьогодні байкери Винниківського клубу «Драйв» патрулюватимуть територію львівської громади: у вільний час вони їздитимуть за певними маршрутами і стежитимуть, щоб мешканці не палили траву. Вони об’їжджатимуть громаду і попереджатимуть потенційних паліїв трави про небезпеку таких пожеж та роздаватимуть флаєри з інформацією про адміністративну і кримінальну відповідальність за такі дії. Патруль діятиме щодня в суху сонячну погоду у післяобідній час, адже саме тоді люди найбільше палять траву. Байкери патрулюватимуть населені пункти львівської громади.
  • На Львівщині впроваджують систему надточного розпізнавання людей та автомобілів «Vision». Проект втілює спільно влада, поліція та Львівський IT-кластер. Система працюватиме із вже встановленими відеокамерами та з новими, які встановлять у цьому році. Як розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький в області вже встановлено 1400 відеокамер, ще 700 планують встановити цього року. За допомогою система «Vision» відбувається цифровий аналіз даних, які надходять з цифрових камер. Також тепер доступний пошук транспортних засобів з використанням технологій штучного інтелекту та доповненої реальності. І головне: фахівці, які працюватимуть з інтегрованою системою відеоспостереження Львівської області, зможуть отримувати дані з інших областей. Проект підтримує Львівський ІТ-кластер, який фінансує закупівлю необхідних компонентів системи. Нагадаємо, перші відеокамери з системою розпізнавання облич у Львові почали тестувати ще у 2019 році.
  • Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб. Додаток за підтримки кіберфахівців Служби безпеки України розробили команди YouControl та Artellence. Його основна мета – спростити процедуру перевірки підозрілих осіб на блокпостах, на вулицях під час комендантської години, на вході в укриття чи в інших ситуаціях. Додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів. Завдяки йому можна перевірити: чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи є паспорт недійсним та чи вважається він втраченим; чи перебуває людина в державному розшуку; чи накладені на неї санкції РНБО та чи присутня ця особа в реєстрі терористів; чи є особа включена до списку воєнних терористів і ДРГ або бази «Миротворець»; чи перебуває авто особи в розшуку. СБУ звертається з проханням, у разі виявлення за допомогою додатку «фактору ризику», необхідно негайно передати цю інформацію представникам силових структур для більш ретельної і додаткової перевірки.
  • У Львові змонтують захисні конструкції довкола пам’ятника Адаму Міцкевичу і фігури Діви Марії. Роботи проводять волонтери під керівництвом реставраторів та управління охорони історичного середовища ЛМР. Як розповіла начальниця управління Лілія Онищенко, роботи розпочнуться вже цього тижня. За її словами багато захисних матеріалів управління отримало від польських партнерів, зокрема інституту Полоніка і Фонду збереження культурної спадщини Польщі. Нагадаємо, роботу з убезпечення пам’яток Львова у місті розпочали із захисту вітражів. На сьогодні у більшості храмів вітражі закриті або демонтовані. Щодо окремих скульптур, то вже закриті фонтани на площі Ринок та скульптури довкола Катедри, демонтовані дерев’яні скульптури з вівтаря Голгофа та закритий вівтар у вірменській церкві. Скульптури, які демонтують, перевозять у сховище.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/11/34372/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.