Важливі події Львова та області за 8 квітня

08 Квітня 2022

Фрайбург надіслав «Львівводоканалу» генератор для резервного живлення

  • Опалювальний сезон у Львові можуть завершити наступного тижня. Але як уточнює департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР, все буде залежати від температурних показників. В разі, якщо на дворі буде холодно і низька температура, то дату завершення опалювального сезону переглянуть. Нагадаємо, завершення опалювального сезону відбувається, якщо впродовж трьох діб середньодобова температура становить більше 8 градусів тепла.
  • У чат-боті «Шось летить», який розробили фахівці Львівської ОВА та IT-спеціалісти, тепер можна авторизуватися лише через «Дію». Це дозволить максимально відсіяти тих, хто хоче скористатися ботом заради забави, а також ворожих поплічників. Чат-бот «Шось летить» (@rusrocketfly_bot) створили спеціально для активних та уважних українців, які хочуть допомогти нашим силам ППО, але знають, що не можна викладати у соцмережі фото та відео підозрілих літаючих об‘єктів, де вони, куди прямують і чи досягли цілі до того, як про це повідомили офіційні джерела.
  • Станом на 8 квітня на підприємствах Львівщини більше 2,2 тисяч актуальних вакансій, з якими можна ознайомитися за посиланням. Зарплату пропонують від 2,8 до 40 тис. грн.
  • Сьогодні, 8 квітня, у Львові відбулась акція «Російське консульство – пам’ятник мародерству». Під російське консульство активісти та небайдужі львів’яни знесли речі, які найчастіше викрадають росіяни під час російсько-української війни: побутову техніку, самокати, взуття, електроприлади тощо. На знак страшних злочинних дій, цю побутову техніку облили червоною фарбою, повідомляє Львівська міська рада.
  • Потребуючим жінкам та дітям допомагають евакуюватися до Європи. Це робить Фонд вільних і небайдужих у співпраці з Львівською міською радою. Волонтери фонду займаються перевезенням та розташуванням жінок та дітей, які не мають фінансової забезпеченості; дітей-сиріт, дітей з особливостями, ДЦП, дітей з орфанними та паліативними захворюваннями; чоловіків, віком до 18 років та після 60-ти. Зголоситися можна тут.
  • У Львівській обласній військовій адміністрації створили міжвідомчу групу, яка буде виявляти об’єкти права власності країни агресора — Російської Федерації. Керуватиме роботою міжвідомчої групи буде заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик. Він пояснив, що мова йде про виявлення тільки того нерухомого та рухомого майна, де засновником або бенефіціаром є саме держава Російська Федерація в особі органів або державних компаній. Це не стосується фізичних осіб громадян РФ чи юридичних осіб, де вони є засновниками. Після виявлення російського майна інформацію передаватимуть до РНБО, де прийматимуть кінцеві рішення.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.