- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 7 квітня

07.04.2022 @ 20:00 в Новини

  • Президія Львівської обласної шахової федерації розпочала процедуру виключення з членства у Федерації гросмейстерок Анну Музичук та Марію Музичук. Причиною цього в листі до президента Федерації шахів України зазначено те, що гросмейстерки не підписали та не підтримали звернення про виключення національних федерації Росії та Білорусі з ФІДЕ. Львівські шахісти також вважають недостатнім заходи ФІДЕ щодо цих країн. Наразі міжнародна федерація лише заборонила вивішуватися національні прапори Росії та Білорусі та включати гімни цих країн. Крім того, в цих країнах не будуть проводити змагання і розірвали спонсорські угоди з державними компаніями. Лист підписали, зокрема, президент ЛОШФ Тарас Керницький, гросмейстер Андріян Михальчишин, виконавчий директор ЛОШФ Ярослав Мандрук, віцепрезидент Назар Фірман та ін.
  • Працівники ДБР затримали першого заступника міського голови Пустомитів Андрія Луківа за вимагання 100 тис. грн хабаря за передачу для армії автобуса, який раніше міська рада отримала як гуманітарну допомогу. Посадовець вимагав 100 тис. грн від волонтера за передачу автобуса Volvo на потреби військових. Цей транспортний засіб міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії.
  • З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Львівська обласна прокуратура ухвалила передачу 25 авто та майже 4 млн грн для потреб армії. Також війську передали 4,7 тис літрів палива, зброю, боєприпаси та комплектуючі до військової техніки. Все це майно було конфісковано в підозрюваних за кримінальними статтями. Також передавали на потреби ЗСУ і кошти грошової застави, за згодою заставодавців. А паливо отримали у справі про незаконне функціонування автозаправної станції. Наприклад, резервуари з дизельним пальним конфіскували під час проведення огляду місця події і далі їх віддали на потреби ЗСУ. Щодо автомобілів, порушення були різні, зокрема, незаконна рубка призвела до конфіскації вантажівки. Крім цього, у прокуратурі вирішують питання щодо передачі ще низки транспортних засобів, які є на арешт-майданчиках в області.
  • Кінознавці Національного центру Олександра Довженка переїхали до Львова і запрошують на безкоштовні кіновечори, що будуть відбуватися у вівторок, четвер та суботу о 18:30 у Муніципальному мистецькому центрі. Планують цикл показів найкращих фільмів в історії українського кіно. Відвідувачів просять брати з собою документи, що посвідчують особу. Після фільмів відбуваються обговорення.
  • Впродовж березня у Львові інспектори з паркування оштрафували 14 175 водіїв на загальну суму 5 млн 552 тис. грн за порушення правил паркування. Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та інфраструктури ЛМР Олег Забарило. За його словами, ці кошти, зокрема, скеровують для транспортних перевезень вимушено переміщених українців та особового складу ЗСУ. Крім того, протягом минулого місяця на арешт-майданчик евакуювали 237 автомобілів, припаркованих з порушенням правил. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 720 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/07/34349/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.