- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 4 квітня

04.04.2022 @ 20:00 в Новини

  • Львівський суд задовольнив клопотання прокуратури про переведення понад 650 тисяч євро, які належали російським комерсантам, на рахунок Збройних сил України. Як повідомили у Державному бюро розслідувань, посадовці держпідприємства, що входить до сфери управління Державного рибного агентства України, увійшли у змову з представниками іноземних компаній, у тому числі російських. Вони планували привласнити кошти через штучне зменшення суми компенсації за затонулий український риболовецький траулер у територіальних водах Мавританії в липні 2019 року. Реальна ринкова вартість судна становила 10 млн доларів США. У зв’язку з запровадженням воєнного стану прокурор у цій справі подав клопотання до суду про передачу арештованих грошей на потреби українських військових. Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив це клопотання, скасував арешт на 650,2 тис. євро та перерахував їх на рахунок Збройних сил України.
  • На запит Міністерства інфраструктури України від 29 березня Польща, Латвія, Литва та Естонія почали процес повної ізоляції від Росії. Про це сьогодні, 4 квітня, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у своєму Facebook. За його словами, міністерство минулого тижня звернулось з проханням зупинити будь-яке автомобільне сполучення з Росією та Білоруссю. Кордони чотирьох країн будуть закриті вже через 48-72 години і всі транспортні перевезення стануть неможливими.
  • Міністерство культури та інформаційної політики України запустило платформу «Моя війна», на якій кожен українець, який став безпосереднім свідком жорстокої війни Росії проти України, може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання. У міністерстві нагадують, що запрошення долучитись до такого проєкту, надіслане на мобільні номери всіх українських абонентів. Це не спам та не спосіб збору персональних даних.
  • Найбільша потреба гуманітарних штабів на Львівщині — військова амуніція та продукти харчування. Загалом в області працює сім гуманітарних штабів, де приймають допомогу і передають її вимушеним переселенцям та нашим військовим. Керівник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці в Facebook надав перелік необхідних речей по районах області: Львівський район –продукти харчування, турнікети та засоби гігієни; Дрогобицький район – спорядження для військових, медикаменти та продукти; Золочівський район – продукти та одяг; Стрийський район – військова амуніція, зокрема форма, каски, бронежилети, медикаменти, крупи; Самбірський район –  військова амуніція, дощовики, аптечки та засоби гігієни; Червоноградський район –  військова амуніція, ліхтарики, повербанки та гаджети для доступу дітей до навчання; Яворівський район – військова амуніція. Контакти штабів – за посиланням: https://cutt.ly/dD7pVlQ [1]
  • На Закарпатті перекрили канал втечі військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Довідки для виїзду за кордон виготовляв мешканець Закарпаття за 20 тисяч євро. За цю суми він виготовляв фіктивну довідку військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби. Організатора схеми викрили співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, СБУ та Нацполіції.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/04/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-4-kvitnya/

URLs in this post:

[1] https://cutt.ly/dD7pVlQ: https://cutt.ly/dD7pVlQ?fbclid=IwAR1mL3-MA0Rl68MlosESXfy_0wE5jCrnKY62gzGCTH21ALz2aqoPYJGNLpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.