- NGL.media - https://ngl.media -

Активісти перекрили міжнародну автостраду між Німеччиною та Польщею

04.04.2022 @ 19:12 в Новини

Активісти заблокували автотрасу А2, що сполучає Польщу та Німеччину. Головна вимога пікетувальників – зупинення торгівлі Німеччини з Росією. Крім українців до протесту доєдналися громадяни Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Німеччини та Великобританії.

Напис на плакаті: «Канцлере Німеччини! Припини фінансувати воєнні злочини!»

«Це траса! Вона заблокована для всіх! Це вимушений крок, для того щоб привернути увагу Німеччини та Шольца та змусити заблокувати торгівлю з Росією», — написала одна з організаторок протесту Ірина Земляна.

Раніше протестувальники виступали проти торгівлі з Росією на прикордонних переходах у Польщі й Литві – з 12 березня блокували вантажівки, що возять товари виробництва ЄС до Росії. Пізніше двічі зверталися до німецького канцлера Олафа Шольца з листами. Але впродовж двох тижнів не отримали жодної реакції на листи від німецького уряду. Саме тому вдалися до мирного блокування автостради. Активісти вийшли з прапорами своїх країн, плакатами та світлинами, де зафіксовані звірства російської армії в Україні.

«Наші сусіди вже тиждень вимагають від нас: припиніть торгувати з Росією! Проте фури продовжують їздити, бо цього хоче німецький уряд. Пане канцлере! Кожна вантажівка до Росії зміцнює її злочинну владу. Кожен вантаж – це нові російські бомби на Україну, кожна домовленість – кров на руках. Ми повинні це припинити, бо в іншому випадку ми вдруге ввійдемо в історію: (спів)відповідальні за масові злочини проти українського народу», – каже німецький активіст Стів Наук.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/04/04/aktyvisty-perekryly-mizhnarodnu-avtostradu-mizh-nimechchynoyu-ta-polshheyu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.