Важливі події Львова та області за 1 квітня

01 Квітня 2022

Британія передала українським рятувальникам 17 пожежних авто. Їх віддадуть в регіони, де вони найбільш необхідні. Фото: ДСНС

  • З понеділка, 4 квітня, ще три Центри надання адміністративних послуг відновлять прийом громадян, повідомляє Львівська міська рада. Це офіси в Брюховичах, Рудне та Дублянах. Тож загалом у львівській громаді вже працюватимуть 10 ЦНАП. Про те, які послуги зараз надають ЦНАП, читайте за посиланням.
  • Поліція Львівщини розпочала 102 кримінальних провадження за фактами підроблення документів, які дозволяють уникнути мобілізації у Збройні сили України з метою в подальшому виїхати за межі держави. Це статистика від 24 лютого. Про це інформують у Головному управлінні Нацполіції Львівської області. У 41 такому кримінальному провадженні досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.
  • За час війни у Львові вимушено переміщені українки народили 210 немовлят. Зокрема, у Третьому медичному об’єднанні Львова народилося 74 дитини, у перинатальному центрі – 104 дитинки, в обласній клінічній лікарні – 32 діток. Про це повідомляє Львівська міська рада.
  • У Львівському обласному центрі зайнятості на сьогодні є понад дві тисячі вакансій, у тому числі  50  із заробітною платою від 20 до 40 тис. грн. До топ-5 професій, на які в області найбільший «кадровий голод», входять швачки, слюсарі різного профілю, касири торговельного залу та продавці, поліцейські, а також водії автотранспортних засобів. Наприклад, 30 тис. грн пропонують машиністам автогрейдера та трактористу-машиністу сільськогосподарського виробництва. На роботу з найвищою винагородою, 40 тис. грн, запрошують агронома-дослідника з вільним володінням англійською мовою. Для пошуку роботи звертайтесь до найближчого працюючого центру зайнятості.
  • У Львівській області розпочали фінансування виплати пенсій за квітень. Про це повідомило Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області. Пенсіонерам Львівщини на пенсійні виплати спрямовано 70,6 млн грн.
  • У Львівській області відкрили нове газове родовище задля збільшення видобутку блакитного палива. Про це повідомив  начальник Львівської ОВА Максим Козицький. «Пригадуєте вчорашні звуки, схожі на вибухи, через які багато хто на Львівщині не спав пів ночі? Офіційно: на Львівщині відкрили нове газове родовище! Далі будемо лише нарощувати видобуток!» – зазначив очільник області.
  • За інформацією управління екології та природних ресурсів ЛМР, у парку «700-річчя Львова» та Замарстинівському проводять обстеження дерев. На аварійних деревах нанесені мітки червоним кольором. Ці дерева перебувають в аварійному стані і будуть видалені.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.