Як працюють львівські ЦНАПи

30 Березня 2022

Фото: ЛМР

Війна в країні змусила обмежити доступ до інформаційних ресурсів державних органів, тому значна частина послуг була призупинена. Але нині в ЦНАПах перелаштували роботу і працюють, розглядають документи, приймають рішення та надають послуги, повідомляє департамент адміністративних послуг ЛМР.

Тож, зараз ви, найвірогідніше, отримаєте послугу вчасно, але якщо терміни будуть дещо зміщені, це не вважатиметься порушенням. Щодо реєстрації народження та шлюбу – то це відбувається лише через органи державної реєстрації актів цивільної стану. Також батькам на підставі паспорту, копії свідоцтва про народження можна відновити свої документи або ж документи дитини.

На даний момент ЦНАПи припинили реєстрацію нерухомості як і укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів. Натомість реєстрація юридичних і фізичних осіб чи внесення зміни у статутні документи здійснюється невідкладно.

Обмін посвідчення водія здійснюється лише для осіб, які можуть виїжджати за кордон, Збройних Сил України, територіальної оборони. Але термін дії документів, які закінчились, продовжено.

Щодо соціальних виплат та послуг Пенсійного фонду України, то вони надаються в ЦНАПах у повному обсязі. Аналогічно оформлення паспортів і вклеювання фото відбувається у звичному форматі.

Послуги міської ради Львова надаються в повному об’ємі, надаються дозвільні документи, окрім тих, які пов’язані із Земельною кадастровою картою.

Прийом ЦНАП проводять за попереднім записом, однак видача готових документів (будь-яких) можлива і без запису. У ЦНАП приймуть людей, які змушені були залишити свої домівки через бойові дії, для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи.

Попередній запис на прийом, аби не створювати додаткових скупчень, доступний за посиланням.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.