В Україні запустили платформу «Prozorro+» з пошуку постачальників для гуманітарних потреб

30 Березня 2022

Державне підприємство «Прозорро» запустило платформу, яка допомагає знайти компанії, які можуть постачати найбільш необхідні товари у період воєнного стану. Подача пропозицій для бізнесу і публікація потреб для замовників тут є безкоштовними. Для реєстрації в системі або при подачі пропозицій від бізнесу не вимагають жодних документів.

Платформа «Prozorro+» збирає запити державних та місцевих органів влади, військово-цивільних адміністрацій та гуманітарних штабів, а також шукає постачальників в Україні та за кордоном, які продають необхідні нашій державі товари.

Наразі перелік категорій налічує понад 110 позицій (зокрема, пальне, харчові продукти, тактичний одяг, ноутбуки, генератори тощо) та постійно оновлюється. Водночас платформа не займається пошуком постачальників товарів військового призначення — наприклад, касок або бронежилетів.

«Prozorro+» працює як маркетплейс, де компанії, які готові постачати державі необхідні товари, публікують свої пропозиції, а державні та місцеві органи влади — власні потреби. Також на платформі передбачається участь міжнародних донорів та громадських організацій, готових фінансувати потреби української держави.

«Prozorro+» вже запрацювала в пілотному режимі для 15 замовників, зокрема — Міністерства аграрної політики, Міністерства соціальної політики, Штабу гуманітарної допомоги при Національному агентстві з питань запобігань корупції (фонд Штаб UA), Укрзалізниці та Львівської ОДА. Зараз для масштабування на всю країну платформа буде активно наповнюватися товарами від постачальників, тож ДП «Прозорро» закликає бізнес активно подавати свої пропозиції.

Зареєструватися на платформі можна через один з електронних майданчиків, які на волонтерських засадах стали партнерами «Prozorro+»: E-Tender, Zakupki.prom.ua, SmartTender, Держзакупівлі.Онлайн або Тендер-Онлайн. Аби подати свою пропозицію чи запит на потребу, після реєстрації потрібно зв’язатися з кол-центром майданчика.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.