- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 18 березня

18.03.2022 @ 19:00 в Новини

  • У п’ятницю, 18 березня, перед львівською Ратушою виставили 109 порожніх дитячих візочків, що символізують кількість загиблих внаслідок російського вторгнення дітей. «Це символи життів тих ангелят, які зараз, замість рішучих дій світу, захищають небо над Україною», – пояснив акцію мер Львова Андрій Садовий.
  • У Львові виділили земельні ділянки під швидке будівництво житла для переселенців. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу у п’ятницю, 18 березня. За словами мера, кількість біженців у Львові вже перевищила 200 тисяч осіб. Всі хостели, готелі та квартири вже зайняті. Садовий також повідомив, що у місті починають працювати усі підприємства.
  • Станом на 18 березня у Львові не планують відкривати комунальні дитячі садочки. Таке рішення в мерії пояснюють тим, що складно перевести маленьких дітей у безпечне місце у разі тривоги, наприклад, в час обіднього сну. Крім того, значна кількість садків зараз використовується для поселення вимушено переміщених людей. Щодо шкіл, то нагадаємо, з 14 березня навчання відновлено в онлайн-форматі. Окрім львів’ян дистанційне навчання організовується для внутрішньо переміщених дітей, які проживають у закладах освіти, та для внутрішньо переміщених дітей, які проживають у місті Львові, за межами закладів освіти. На сьогодні, за даними ЛМР, 85% львівських учнів зареєстровані на онлайн-навчанні, а також долучено 2 тисячі дітей з інших регіонів.
  • Служба безпеки України звернулась до вимушених переселенців, які наразі тимчасово перебувають на території Львівщини із проханням повідомити та зафіксувати злочини Росії проти українського народу. Розслідування злочинів буде за статтею 442 (геноцид) Кримінального кодексу України. СБУ просить всіх, хто потерпів від збройної агресії ворога, повідомляти про це. «Якщо внаслідок бомбардувань та обстрілів окупантами ви: втратили близьких родичів; залишились без житла; одержали тяжкі тілесні ушкодження, в тому числі й такі, що спричинили переривання та ускладнення вагітності, передчасні пологи, травмування і поранення вагітних жінок, телефонуйте або надсилайте повідомлення в Telegram, Whats Up, Viber або телефонуйте на «гарячу лінію» слідчих Управління СБ України у Львівській області +38 096 007 36 60», йдеться в повідомленні. Крім того наголошують, що строки давності до геноциду не застосовуються.
  • У Львові зафіксували найбільше скарг до Бюро економічної безпеки щодо необґрунтовано завищених цін на оренду житла, продукти, товари першої необхідності та пальне. Загалом, за даними Бюро, українці надіслали близько 700 скарг, з них 177 – зі Львова. На сьогодні Бюро разом із СБУ, поліцією та місцевою владою опрацювали майже 400 звернень. В більшості випадків після розгляду скарг ціни на продукти зменшують. Якщо ви знаєте факти необґрунтованого завищення цін під час війни, звертайтесь у Бюро економічної безпеки через телеграм-бота, або на електронну пошту zvernennya@esbu.gov.ua.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/18/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-18-bereznya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.