Росія завдала авіаудару по Львову

18 Березня 2022

Фото умовне

Сьогодні вранці, 18 березня, окупанти здійснили авіаудар по Львову, про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

О шостій ранку у Львова пролунав сигнал тривоги, а вже через двадцять хвилин в місті та околицях було чутно звуки вибухів.

Як повідомив міський голова, ракети вдарили по території в районі львівського аеропорту.

«Поки в режимі реального часу не можу називати адресу, але це точно не аеропорт. У будівлях нашого АТП-1 пошкоджені вікна. Ситуація на місці уточнюється і буде опублікована згодом. Будьте обережними, виконуйте вказівки при повітряній тривозі і не поширюйте фото з місця обстрілів», – написав він.

Пізніше міський голова додав, що кілька ракет вдарили по авіаремонтному заводу: «Від ударів його будівлі знищено. Активну роботу заводу було завчасно зупинено, тому наразі людських жертв немає. На місці працюють рятувальники та відповідні комунальні служби».

Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України повідомило, що за попередніми даними було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно Х-555, з акваторії Чорного моря. Дві ракети засобами зенітних ракетних військ повітряного командування «Захід» знищені в небі.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький під час брифінгу повідомив, що чотири російські ракети влучили по території авіаремонтного заводу. Жертв немає, один поранений.

Як повідомляла ЛОДА, Львівський державний авіаційно-ремонтний завод почав працювати у Львові у 1939 році. Вже понад 80 років він займався ремонтом та модернізацією авіаційної техніки, а також займався зовнішньою економічною діяльністю – має  ліцензію на ремонт літаків для іноземних держав.

Нагадаємо, 13 березня окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, який знаходиться в селі Старичі Яворівського району. Внаслідок авіаудару загинуло 35, а ще 134 були травмовані.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.