НБУ не надсилає листів з проханням перерахувати криптовалюту на армію

18 Березня 2022

Національний банк України повідомляє про черговий фейк з боку ворога. Йдеться про масову розсилку шахрайських листів з проханням перерахувати кошти на підтримку ЗСУ від імені Нацбанку. Для переказу коштів зазначено посилання на криптогаманець.

Натомість в інституції повідомляють, що жодних листів із закликом до переказу коштів не надсилали. А збору коштів у криптовалюті взагалі не проводять.

На сьогодні ідентифіковано дві шахрайські адреси з яких користувачі отримували фейкові листи від імені Національного банку України: адреси: helpukraine@bank.gov.ua та helpukrainearmy@bank.gov.ua. Якщо ви отримати електронного листа з такої адреси – видаліть його. Національний банк не розсилає жодних листів з реквізитами для перерахунку грошей та не приймає перекази у криптовалюті.

Інформація про реквізити спеціального рахунку для військових потреб публікується тільки на сторінках офіційного сайту та соціальних мережах НБУ:

Сайт НБУ: https://bank.gov.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine

Twitter: https://twitter.com/NBUkraine

Telegram: https://t.me/nbu_ua

Instagram: https://www.instagram.com/national_bank_of_ukraine/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLWsi-3SHrFwwyb0AceOgHQ

Окрема Національний банк інформує про стан спеціального рахунку для допомоги Армії. Станом на 18 березня залишок коштів становить близько 26 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових майже 12,2 млрд грн. Отримувачем та розпорядником чих коштів є Міністерство соціальної політики України.

Для допомоги Українській Армії перерахувати кошти можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.