- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 16 березня

16.03.2022 @ 19:19 в Новини

  • У Львівській області монетизують «пакунок малюка». Тепер батьки замість натуральної допомоги на вибір можуть отримати грошову компенсацію в розмірі не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, що становить 6300 грн. Для цього громадяни, у яких народилася дитина, мають відкрити рахунок у ПриватБанку й отримати спеціальну соціальну картку. Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією упродовж року з дати народження дитини та витратити кошти грошової компенсації на власний розсуд. Право на монетизацію «пакунку малюка» мають не лише мешканці області, але й вимушені переселенці.
  • У Львові знову розпочали латати дороги – відновили ямковий ремонт. Вже від початку тижня ліквідували ями на дорожньому покритті площею близько 1404 кв. м. Зокрема, роботи проводили на вулицях Чупринки, Шумського, Княгині Ольги, Природна, Стрийська, Городоцька, Липинського, Дж. Вашингтона, Зелена. А також на вул. В. Івасюка у м. Винники. Раніше в мерії планували завершити всі роботи з ямкового ремонту до 2 березня.
  • У приміщенні Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського, що на вулиці Дорошенка, 70, функціонуватиме гуманітарний штаб для людей, які евакуювалися з міст та областей активних бойових дій. Тут усі, хто потребує, зможуть отримати необхідний їм одяг та взуття, будь-якого розміру для дітей та дорослих. Центр працюватиме на видачу щодня з 9.00 до 17.00 (без вихідних). Опісля волонтери займатимуться оновленням потреб. Центр запрошує волонтерів, які мають місцеву прописку, оскільки передбачено чергування волонтерських груп.
  • У Львівській області почали формувати місцеві резерви продовольства. Цього року перелік рекомендованих соціально значущих продуктів харчування доповнили такими позиціями продуктів: м’ясо великої рогатої худоби, свинина, сіль, пшениця, безалкогольні напої, чай, кава, супи, бульйони (порошкоподібні, у кубиках тощо), дріжджі, дитяче харчування. Як пояснила директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман, місцевий резерв продовольства використовується виключно для надання постраждалому населенню необхідної допомоги та для розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування для вимушених переселенців. А основними соціально значущими продуктами залишаються: хліб, борошно, крупи, макаронні вироби, яйця, консерви, цукор, олія, сир.
  • Майже 2 тисячі вимушено переміщених українців стали на військовий облік у Львові. Загалом же в Центр координації вже звернулось майже 5 000 військовозобов’язаних вимушено переміщених осіб. Усі вони зараз проходять процес реєстрації. Цей центр створили, аби допомогти військкоматам, куди щодня приходять тисячі людей, які бажають стати на військовий облік. Центр функціонує більше двох тижнів.

Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/16/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-16-bereznya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.