У чотирьох областях західної України у нетверезих водіїв вилучили 134 авто

15 Березня 2022

Один із вилучених автомобілів. Фото: Патрульна поліція Закарпатської області

У Львівській області ще не прийняли рішення про вилучення автомобілів у нетверезих водіїв та передачу їх військовим, і як пояснив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики обласної адміністрації Дмитро Посипанко, немає таких планів.

Натомість деякі інші області в західній Україні вже активно вилучають автівки у нетверезих водіїв. Наразі найбільше транспорту забрали у Чернівецькій та Рівненській областях.

У Закарпатській області станом на 14 березня у нетверезих водіїв вилучили 11 автомобілів, повідомила нам речниця обласної поліції Анна Дан. Найдорожчим із них стало авто BMW X5, а частину з вилучених автомобілів вже передали на потреби армії. Вилучати транспорт у нетверезих водіїв тут вирішили ще 7 березня.

Як пояснила Анна Дан, Збройним Силам України передають також автомобілі, які були раніше вилучені в інших справах, і кримінальних, і адміністративних. Поліція веде список таких авто, а військові вже обирають, які саме їм підходять.

У Чернівецькій області із 3 березня у водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння евакуювали 47 автомобілів, повідомила речниця патрульної поліції Юлія Замерзляк.

У Тернопільській області вилучили 19 автомобілів, причому 6 з них вже передали військовим, повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета. Він розповів, що марки автомобілів назвати не може. Рішення про вилучення авто у нетверезих водіїв у них в області теж діє з 3 березня. Як раніше повідомив начальник Нацполіції області Олександр Богомол, вилучені у нетверезих водіїв авто правоохоронці повернуть власникам після завершення військових дій.

У Рівненській області станом на 13 березня вилучили 57 автомобілів у п’яних водіїв, повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. За його словами, всі вилучені транспортні засоби передані на потреби Збройних сил України і територіальної оборони.

В Івано-Франківській області, як і у Львівській, не приймали рішень про вилучення авто у нетверезих водіїв на користь ЗСУ.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.