- NGL.media - https://ngl.media -

Окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Яворівщині

13.03.2022 @ 07:14 в Новини

Сьогодні вранці, 13 березня, окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, який знаходиться в селі Старичі Яворівського району. Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

О пів на четверту ранку у Львові була оголошена повітряна тривога, а близько шостої ранку львів’яни почули звуки вибухів, тривогу зняли о 06:32. За попередніми даними, окупанти випустили 8 ракет.

Як повідомив редакції речник Національної академії Сухопутних військ Антон Миронович, ракетний удар нанесли по одній із військових частин, є постраждалі. Пізніше у коментарі Zaxid.net він повідомив, що наразі розбирають завали.

Під час брифінгу о 10:00 голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що даний момент є 57 травмованих людей, яким надають медичну допомогу, 9 людей загинули. На місці удару продовжують роботу із гасіння пожеж та розбору завалів.

Станом на 12:00 кількість загиблих зросла до 35, а травмованих – до 134.

Міський голова Львова Андрій Садовий також повідомив, що за попередніми даними було випущено близько 30 крилатих ракет. Літаки вилетіли з російського Саратова до акваторії Чорного моря. Саме звідти здійснювались удари.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав лідерів країн НАТО закрити небо над Україною.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки більш відомий як «Яворівський військовий полігон». Він розташований за 30 кілометрів від Львова і перебуває в підпорядкуванні Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Полігон займає понад 36 тис. га.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/13/okupanty-zdijsnyly-aviaudar-po-mizhnarodnomu-tsentru-myrotvorchosti-ta-bezpeky/

URLs in this post:

[1] March 13, 2022: https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1502911608242196482?ref_src=twsrc%5Etfw

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.