Львівський суд заочно арештував Іллю Киву

11 Березня 2022

Ілля Кива. Фото: УНІАН

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Іллі Киві, якого підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за трьома статтями Кримінального Кодексу України. Про це повідомив голова суду Сергій Гирич.

Таке рішення суд ухвалив, задовольнивши клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідування. Киву підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність, державній зраді і «виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів».

Як повідомив Сергій Гирич, клопотання ДБР розглянули за правилами ч.6 ст.193 КПК України, якою передбачено, що слідчий суддя може обирати запобіжний захід у вигляді триманні під вартою за відсутності підозрюваного.

Нагадаємо, нещодавно Іллі Киві повідомили про підозру у державній зраді та в публічних закликах до зміни меж території України. Про це сказала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

За день до вторгнення Росії на територію України Ілля Кива записав відеопривітання з днем радянської армії і озвучив потребу у визволенні України. Зараз Кива перебуває за кордоном. «Опозиційна платформа – За життя» 3 березня виключила його зі своїх лав.