Важливі події Львова та області за 10 березня

10 Березня 2022

Фото: Мирослав Пархомик

  • Кількість блокпостів на Львівщині зменшиться з 544 до 100. Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Він наголосив, що роботу з упорядкування блокпостів проводять спільно з районними військовими адміністраціями. Від початку російської агресії у Львівській області було встановлено понад 500 блокпостів, більшість з яких збудували самовільно і вони перешкоджають руху екстрених служб та гуманітарних вантажів.
  • Львівська міська рада запускає сервіс для підтримки бізнесу, який внаслідок війни переїхав або ж планує переїхати до Львова. Управління інвестицій та проєктів ЛМР допомагатимуть з релокацією, пошуком приміщень тощо.  Як пояснив заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко, місто за останні дні отримало багато запитів щодо контактів, офісних приміщень і т. д. Сервіс запускають для підтримки бізнесів, щоб після перемоги вони могли повернутись у свої міста. Контакти для власників бізнесу: (032) 254-60-06, +380 67 941 4691 (WhatsApp, Viber), Олег, email: Invest@lvivcity.gov.ua
  • У Львові запровадили новий трамвайний маршрут – 6а. Він курсуватиме за маршрутом: Церква св. Анни – вул. Миколайчука та у зворотному напрямку. Орієнтовний інтервал руху – 20 хв. Маршрут запустили, щоб розвантажити пасажиропотік, а також тому, що значна кількість потягів тепер мають зупинку на станції «Підзамче».
  • Начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова звернулась до львів’ян з проханням подбати про правильну утилізації вибухових речовин. Йдеться про так звані «коктейлі молотова», які мають термін придатності кілька діб, якщо не були використані за призначенням. Після цього ефективність використання знижується і потрібно їх правильно утилізувати. Сладкова пояснила, що рідини не можна зливати ні в ґрунт , ні в каналізацію. «Рекомендованим способом утилізації таких речовин є злити рідину в металеві (!) ємності і запитати місцеву службу ДСНС, куди передати на утилізацію», – пояснила вона.
  • Львівська міська рада запровадила електронний реєстр вимушено переміщених осіб. Реєстрацію українців, які через війну змушені  покинути свої домівки і тимчасово переїхали до Львова, проводять в райадміністраціях міста та в 10 офісах Львівської громади. Для цього працівникам райадміністрацій або офісів у громадах слід показати паспорт. А вже  після реєстрації – отримати тимчасове посвідчення та реєстраційну  картку. «Це необхідно з кількох причин: для загального розуміння кількості людей, які прибули до Львова і для того, щоб ті, кому необхідно отримати певні соціальні послуги могли б звернутися до управління соцзахисту. Окрім того, віднедавна  з таким посвідченням батьки можуть зробити своїм дітям планове щеплення», – розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.  Чоловіків віком від 18 до 60 років, які прибули до Львівської МТГ, реєструють та з відривним талоном скеровують у Центр роботи з військовозобов‘язаними переселенцями, що на вулиці Ветеранів, 11.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.