Важливі події Львова та області за 9 березня

09 Березня 2022

Фото ілюстративне. Головний залізничний вокзал у Львові. Фото: Олена Високолян/ Наші гроші. Львів

  • Вимушено переміщені діти можуть отримати планові щеплення у львівських поліклініках. Як повідомила головна лікарка Львова Леся Кобецька, окрім вакцинації від COVID-19, в медзакладах Львова ми продовжують планову вакцинацію від усіх інших інфекційних захворювань. Особливо є акцент на вакцинації від поліомієліту, адже торік був спалах цього захворювання.

 

  • Водіїв просять розтонувати лобове скло. Це необхідно зробити для того, щоб поліцейські та військовослужбовці могли бачити, хто їде в автомобілі. Про це повідомили на Facebook-сторінці Патрульної поліції Львівщини.

 

  • Голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький звернувся до підприємців Львівщини із закликом повертатися до роботи й долучати до праці людей, які переїхали до області з інших регіонів через військову агресію Російської Федерації. Підприємців просять систематизувати роботу, об’єднуватися в асоціації, дослухатися до нових ідей та шукати іноземних партнерів. Крім того, Львівська ОВА шукає виробничі приміщення та склади для перенесення підприємств з територій активних бойових дій.

 

  • Одного з організаторів замаху на вбивство львівського бізнесмена Богдана Копитка відпустили з-під домашнього арешту воювати на фронт, пише Zaxid.net. 26-річний мешканець Борщева Вадим Цукерник сам написав заяву у місцевий військкомат, повідомивши, що має бойовий досвід і хоче зараз піти в територіальну оборону. Він був бійцем батальйону «Айдар» і приймав участь в АТО.

 

  • Міграційна служба Львівської області перейшла на кожноденний графік роботи, пише Львівський портал. Відтепер територіальні підрозділи працюватимуть з 8:00 до 20:00 год. без вихідних. Відтак мешканці області можуть отримати адміністративні послуги з продовження терміну закордонного паспорта та вклеювання фотографії безперервно у будь-який зручний час.

 

  • Міністерство оборони України попередило про ймовірність здійснення диверсій на військових об’єктах та об’єктах цивільної інфраструктури у Рівненській та Львівській областях диверсійно-розвідувальними групами окупантів.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

  • До Львова прибула група людей, евакуйована з Сум у рамках першого гуманітарного коридору, повідомляє «Укрзалізниця». Це близько 900 дітей, жінок та іноземців. Найближчими годинами прибуде ще один поїзд, у якому 1200 людей.