- NGL.media - https://ngl.media -

Хто воює проти України: кадирівська піхота

04.03.2022 @ 14:02 в Розслідування

У війні проти України беруть участь елітні військові підрозділи Чеченської республіки РФ. Ми ідентифікували і зібрали інформацію про низку кавказців, винних у військових злочинах на території нашої країни. Жоден загарбник не має уникнути покарання.

Адам Делімханов

1 березня російський мільярдер, депутат та член безпекового комітету Держдуми РФ і, за даними медіа, двоюрідний брат президента Чечні Рамзана Кадирова Адам Делімханов [1] опублікував на своїй сторінці в Instagram [2] відео чеченського ударного угруповання, що за планами [3] Кремля, після захоплення Києва, мало зачистити столицю та вбити президента України Володимира Зеленського. Угруповання увійшло на нашу територію у складі колони з понад 250 одиниць техніки та близько 1,5 тисячі бійців Чеченської республіки.

Адам Делімханов і Рамзан Кадиров. Фото з Instagram Делімханова

На перших кадрах [4] Делімханов разом із чеченською військовою елітою перед її виїздом. Наразі достеменно не відомо, чи воював депутат Держдуми на території Україні або просто проводжав колег та на його Instagram [2]-сторінці серед свіжих фото є світлина [5] з задимленим УАЗом на фоні.

Сайді Лорсанкаєв, Магомед Тушаєв, Адам Делімханов, Анзор Бісаєв. Стоп-кадр з відео

Ми ідентифікували кістяк особового складу ударного чеченського угруповання, яке Збройні Сили України розгромили [6] 26 лютого на підступах до Києва, поблизу Гостомеля.

Магомед Тушаєв

Командир 141-го спеціального моторизованого полку «Сєвєр» військ Національної гвардії РФ. 23 лютого Тушаєв відсвяткував 34-ий день народження, а вже за три дні його та ще 70-ть спецпризначенців з чеченського угруповання українське військо ліквідувало [7] одним ударом [8] Байрактара.

Рамзан Кадиров, Магомед Тушаєв. Фото з Instagram Тушаєва

Білоруська опозиціонерка Ганна Красуліна розповіла [9], що трупи знищених окупантів вивезли до Білорусі, зокрема, ними переповнені морги міста Мозир:

«У Мозирі забиті всі морги, більшість з них – етнічні чеченці, дано вказівку на тривале зберігання тіл, щоб у Чечні не дізналися про реальні втрати збройних сил РФ».

Міноборони України підтвердило знищення Тушаєва та попри це керівництво Чечні переконує [10], що він та його поплічники живіші за живих.

До слова, востаннє командир Сєвєра з’являвся на своїй Instagram-сторінці [11] два тижні тому.

Анзор Бісаєв

Командир мобільного загону спеціального призначення (ОМОН) «Ахмат-Грозний» Управління Росгвардії по Чеченській республіці. Ймовірно, ЗСУ знищили Бісаєва разом з Тушаєвим та у Чечні переконують, що це фейк, аби доказати живість парочки загарбників президент республіки Рамзан Кадиров поговорив [12] з абонентом на ім’я «Анзор» телефоном.

Анзор Бісаєв. Фото з його Instagram

Останню публікацію на своїй сторінці в Instagram [13] Бісаєв зробив два тижні тому. Остання фотографія [14], на якій його позначено, викладена у мережу вчора. Вочевидь, селфі зроблене в Україні, на ньому Бісаєв позує з іншим чеченським військовим Зайнді Зінгієвим.

Сайді Лорсанкаєв

Командир групи швидкого реагування, заступник [15] командира спеціального загону швидкого реагування (СОБР) «Ахмат» Управління Росгвардії по Чеченській республіці. Минулого року Лорсанкаєв і Бісаєв отримали [16] вищу відзнаку спецпризначенців – крапові берети.

Сайді Лорсанкаєв, Рамзан Кадиров. Фото з Instagram Лорсанкаєва

Зверху: Тушаєв, Бісаєв. Лорсанкаєв,Тушаєв. Фото з Instagram Тушаєва

Дата останньої публікації на Instagram-сторінці [17] Лорсанкаєва – 18 лютого. Останній медіафайл [18], де його позначено, завантажено 1 березня, у ньому фото і відео, зроблені під час руху колони окупантів на Київ.

Зайнді Зінгієв

31 рік. Офіцер спеціального загону швидкого реагування (СОБР) «Ахмат» Управління Росгвардії по Чеченській республіці. Зінгієв – інструктор зі стрільби Російського університету [19] спецназу, його називають [20] «найшвидша рука Північного Кавказу». 2017-го він був у складі команди спецпризначенців, що представляла Чеченську республіку на військових змаганнях [21] у столиці Йорданії.

Рамзан Кадиров, Зайнді Зінгієв. Фото з Instagram Зінгієва

Останню публікацію на своїй сторінці в Instagram [22] Зінгієв зробив чотири тижні тому. Останнє фото [14], на якому його позначено, виклав у мережу старший брат Зінгієва Зубайр [23]. На світлині Зайнді Зінгієв позує разом із Анзором Бісаєвим.

Ізнаур Мусаєв

Офіцер спеціального загону швидкого реагування (СОБР) «Ахмат» Управління Росгвардії по Чеченській республіці.

«Я буквально за руку вів його життям. Це – навчання, спорт, робота, створення сім’ї,розказує [24] про Мусаєва президент Чечні Рамзан Кадиров. – Ізнаур мені став як брат, надійний товариш і однодумець».

Адам Делімханов, Ізнаур Мусаєв. Фото з Instagram Мусаєва

Мусаєв учасник [25] чеченського походу на Київ, який наші воїни спинили у Гостомелі. Останній пост на Instagram [26]-сторінці Мусаєва датований 1-им лютим.

Нурід Епієв

19 березня 1988 року народження. Помічник керівника із взаємодії зі ЗМІ Російського університету [19] спецназу. Епієв має сторінки у Facebook [27], ВКонтакте24.РФ [28], Instagram [29]. У соцмережах він багато і регулярно постить. Остання публікація [30] Епієва датована 26 лютим, фото зроблено в Україні, на одній з машин чеченської колони.


Нурід Епієв. Фото з його Instagram

Арсен Сакказов

Офіцер спеціального загону швидкого реагування (СОБР) «Ахмат» Управління Росгвардії по Чеченській республіці. Арсен – старший інструктор Російського університету [19] спецназу.

Арсен Сакказов праворуч. Фото з Instagram

Через два дні після Арсена воювати в Україну поїхав його молодший брат Лом-Алі Сакказов.

Лом-Алі Сакказов. Фото з Instagram Арсена

Лом-Алі – розвідник роти 249-го окремого моторизованого батальйону «Юг». Батько братів Алік Сакказова каже [31]: «Це величезна милість Господа, що ми маємо синів, які захищають наш народ і релігію. Вони повернуться додому, виконавши свій обов’язок». 

Арсен Сакказов востаннє постив у своєму Instagram [32] сім тижнів тому, останній медіафайл [25], на якому його позначено, у складі чеченської колони в Україні. Лом-Алі має закритий акаунт [33].

Двоюрідний брат Сакказових Рамін [34] – начальник департаменту фінансів мерії міста Грозний, – взяв участь у флешмобі #МыРезерв [35], що шириться соцмережами після визнання Кадировим втрат на Україні. Флешмоб має на меті підтримати участь чеченських військових у «спецоперації» РФ.

Хусейн Халідович Межидов

Командир 249-го окремого спеціального моторизованого батальйону «Юг» 46-ої окремої бригади оперативного призначення Північно-Кавказького округу військ національної гвардії РФ. Межидов був у складі [36] чеченської колони, знищеної ЗСУ.

Рамзан Кадиров і Хусейн Межидов. Фото з Instagram

26 лютого командир Юга встановив [37] прапор РФ на КПП військової частини №3018 Національної гвардії України. «Рамзане Ахматовичу, коли ми зайшли сюди вчора вночі, нас три рази атакували, але ми відбили атаку»,звітував [38] він президентові Чечні Кадирову.

Хусейн Межидов. Стоп кадр з відео

За інформацією [39] центру «Миротворець», того ж дня Межидова було ліквідовано. Останній пост на своїй Instagram [40]-сторінці він зробив два тижні тому.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/04/hto-voyuye-proty-ukrayiny-kadyrivska-pihota/

URLs in this post:

[1] Делімханов: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2,_%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BC_%D0%A1%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

[2] Instagram: https://www.instagram.com/za_delimkhanov95/

[3] планами: https://www.pravda.com.ua/news/2022/03/1/7327224/

[4] перших кадрах: https://www.instagram.com/p/CafiBXOqZIC/

[5] світлина: https://www.instagram.com/p/CadKoWTLgI-/

[6] розгромили: https://www.youtube.com/watch?v=Z0lGAZYP0Lc

[7] ліквідувало: https://interfax.com.ua/news/general/802948.html

[8] ударом: https://glavred.net/ukraine/pod-kievom-70-kadyrovcev-sgoreli-zazhivo-ostalnye-ubezhali-iz-ukrainy-10348016.html

[9] розповіла: https://texty.org.ua/fragments/105824/morhy-biloruskoho-mozyra-zabyti-tilamy-kadyrovciv/

[10] переконує: https://www.instagram.com/p/CadDG6mKrhP/

[11] сторінці: https://www.instagram.com/141smpvng_a_a_kadyrova/

[12] поговорив: https://www.instagram.com/p/CadamfjoQpe/

[13] Instagram: https://www.instagram.com/borec_omon/

[14] фотографія: https://www.instagram.com/p/CamFEhTtLZz/

[15] заступник: https://www.grozny-inform.ru/news/society/128397/

[16] отримали: https://www.instagram.com/p/CVFU9PdM5bv/

[17] сторінці: https://www.instagram.com/za_kra_saydi_sobr/

[18] медіафайл: https://www.instagram.com/p/CafU4UxALHb/

[19] університету: http://ruspetsnaz.ru/

[20] називають: https://www.instagram.com/p/CMuScjWF9nD/

[21] змаганнях: https://www.youtube.com/watch?v=_fNWdahv2N8

[22] Instagram: https://www.instagram.com/zayndi.95/

[23] Зубайр: https://www.instagram.com/zubayr__zingiev/

[24] розказує: https://www.grozny-inform.ru/news/health/89008/

[25] учасник: https://www.instagram.com/p/CafdqHGrN-5/

[26] Instagram: https://www.instagram.com/iznaur_k926ra/

[27] Facebook: https://www.facebook.com/people/%D0%9D%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B4-%D0%AD%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%B2/100003397984444/

[28] ВКонтакте24.РФ: https://xn--24-6kchq2abwi5bc.xn--p1ai/nurid-epiev-groznyy-43830724.html

[29] Instagram: https://www.instagram.com/epiev_nurid/

[30] публікація: https://www.instagram.com/p/CaYLfhCopMW/

[31] каже: https://www.instagram.com/p/Cal-xaNIbAD/

[32] Instagram: https://www.instagram.com/sakkazov_arsen/

[33] акаунт: https://www.instagram.com/sakkazov_k397ra/

[34] Рамін: https://www.instagram.com/sakkazov95/

[35] #МыРезерв: https://www.instagram.com/p/CanQ4TZL1_i/

[36] складі: https://www.instagram.com/p/CajQhhhopn-/

[37] встановив: https://www.instagram.com/p/CaczLJlIURt/

[38] звітував: https://chechnyatoday.com/news/353353

[39] інформацією: https://myrotvorets.center/criminal/mezhidov-khusejn-khalidovich/

[40] Instagram: https://www.instagram.com/za_kra_mezhidov_87_95/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.