- NGL.media - https://ngl.media -

Що робити, якщо продуктові магазини піднімають ціни

03.03.2022 @ 13:30 в Новини

У Львівській області помітного зростання цін на соціально-значущі категорії продуктів немає. Це підтвердила завідувачка відділу контролю за регульованими цінами Львівського обласного управління Держпродспоживслужби Олена Логвиненко. Крім того, у всіх мережах, які моніторить служба, працює безготівковий розрахунок.

«Ми направили листи основним торговельним мережам про обмеження на зростання цін окремих категорій продуктів та моніторимо цінники у Львові та області. При виявленні порушень комунікуємо з власниками, щоб визначені основні продукти лишалися доступними», – пояснила Логвиненко.

Вона розповіла, що за час моніторингу до них надійшла скарга щодо дії мережі магазинів «Близенько», де ціну на хліб «Стрілецький» підняли до 28 гривень. Після реакції управління ціну повернули до 19,99 грн.

Усіх, хто помічатиме підвищення цін на основні продукти у Львівській області, просять звертатися на електронну адресу office@lvivdpss.gov.ua [1]. Необхідно надати інформацію про адресу магазину, назву юридичної особи, додати фотографію з цінником або чеком. Звертатися варто і з повідомленням про відключення безготівкового розрахунку в продуктових мережах.

Нагадаємо, з 12 січня 2022 року уряд запровадив [2] державне регулювання роздрібних цін на 11 категорій продуктів. Торговельна надбавка не може зростати більше, ніж на 10% на житньо-пшеничний хліб, батон, гречану крупу, цукор-пісок, пшеничне борошного вищого ґатунку, молоко жирністю 2,5% в плівці, соняшникову олію, курячі яйця категорії С1, курячу тушку, вершкове масло (72,5% жирності).

Заходи контролю Держпродспоживслужби не поширюється на діяльність ФОПів. Але в управлінні кажуть, що будуть комунікувати з усіма порушниками. У випадках, коли не вдасться врегулювати питання цін, інформацію передаватимуть до Львівської обласної військової адміністрації.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/03/shho-robyty-yakshho-produktovi-magazyny-pidnimayut-tsiny/

URLs in this post:

[1] office@lvivdpss.gov.ua: mailto:office@lvivdpss.gov.ua

[2] запровадив: https://www.kmu.gov.ua/news/uryadom-zaprovadzheno-derzhavne-regulyuvannya-cin-na-deyaki-produkti-harchuvannya

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.