- NGL.media - https://ngl.media -

«Фермерські господарства» на гугл-картах: боятись нічого

02.03.2022 @ 21:05 в Новини

Інтернет-користувачі звернули увагу на дивні відмітки «фермерських господарств» на Google-картах в Україні і припустили, що це можуть бути мітки, нанесені російськими диверсійно-розвідувальними групами, для ракетних чи бомбових ударів Росією по Україні.

Після цього соцмережами активно поширювали інформацію про ці відмітки зі способами їх зміни, видалення чи перенесення на територію Росії. Одне з таких «фермерських господарств» було відмічене на вул. Івана Франка у Львові.

Як розповіла «Наші гроші. Львів» директорка зі зв’язків з громадськістю Google Україна Марина Тарасова, ці позначки аж ніяк не є свіжими. А тому підстав для паніки не має.

«З великою обережністю ми видаляємо позначки користувачів, як-от фотографії, відео, огляди та ділову інформацію, а також усі надіслані користувачами місця з карт Google в Україні, Росії та Білорусі після початку вторгнення, і тимчасово блокуємо внесення нових змін», – розповіла вона.

Центр стратегічних комунікацій також повідомив, що позначки «фермерських господарств» на Google-картах України є результатом збою.

Нагадаємо, російські окупанти створюють фейкові сторінки наших військових частин в Telegram. Наприклад, 93-ї та 81-ї окремих механізованих бригад. На сторінках зазначено, що це офіційні канали.

Однак обидва ресурси створені 16-24 лютого, а в повідомленнях йдеться про нібито загибель наших військовослужбовців і те, що їх взяли в полон. Там стверджують, що «ситуация очень хреновая», а поліція не випускає іноземців за кордон. 93 ОМБр вже повідомила, що телеграм-канал у неї відсутній. Про фейкові сторінки заявили і у Генштабі ЗСУ. Верховна Рада України також повідомила про створення фейкового телеграм-каналу від її імені.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/02/fermerski-gospodarstva-na-gugl-kartah-boyatys-nichogo/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.