- NGL.media - https://ngl.media -

Поради щодо безпечних месенджерів

26.02.2022 @ 15:51 в Новини

Один із хороших месенджерів – Signal, за допомогою якого можна розсилати та отримувати зашифровані повідомлення. Цей месенджер працює як для індивідуальних повідомлень, так і групових. Є різні режими роботи чатів, де повідомлення можуть зникати з певною періодичністю – чи то раз в тиждень, чи то в 30 секунд.

Але без справжньої потреби переходити на нові месенджери та інструменти під час критичної ситуації не варто, повідомляє Лабораторія цифрової безпеки [1]. Краще зберігайте спокій та зв’язок з рідними та близькими, які можуть не мати встановлені нові месенджери.

Лабораторія повідомляє, що у мережі поширюється фейк, що росіяни перехоплюють трафік WhatsApp. WhatsApp – зашифрований месенджер, тож доступу до повідомлень у русні від простого «перехоплення трафіку» не буде – лише якщо ви самі віддасте телефон чи вони якось отримають його резервну копію. Так само захищені шифруванням дзвінки через WhatsApp.

У Telegram краще не передавати конфіденційну інформацію, адже там нема шифрування, але для того, аби залишатися з рідними на зв’язку – це нормальний варіант. Щодо Viber – їхня технологія шифрування не до кінця перевірена і там немає двоетапної перевірки, тож його для чутливої переписки використовувати не варто.

Щодо двоетапної перевірки – так захищати свої акаунти двоетапною перевіркою важливо, втім, майте резервні варіанти, аби не втратити доступ до акаунтів. Також не варто вмикати двоетапну у сильному стресі.

Інструкції з безпекового налаштування месенджерів.

Telegram: https://yak.dslua.org/services/telegram/ [2]

WhatsApp: https://yak.dslua.org/services/whatsapp/ [3]

Signal: https://yak.dslua.org/services/signal/ [4]

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/02/26/porady-shhodo-bezpeky-mesendzheriv/

URLs in this post:

[1] Лабораторія цифрової безпеки: https://www.facebook.com/dslua/posts/5017122391664573

[2] https://yak.dslua.org/services/telegram/: https://yak.dslua.org/services/telegram/?fbclid=IwAR2MtUpiT6KlF7eQ-rZ0gi7xWu1_B2sZYeAawLqsuEpCIho79fBIleLXHlE

[3] https://yak.dslua.org/services/whatsapp/: https://yak.dslua.org/services/whatsapp/?fbclid=IwAR0WE1kthOxgJb7g4LNu99eGlFCvZs9L6lIdubKI8x9sZYvfKqGn2LTUZuA

[4] https://yak.dslua.org/services/signal/: https://yak.dslua.org/services/signal/?fbclid=IwAR2asJxYZEdJ0VhIQ8t9mUZKUh3ZrVEXMXHVYY9y_aaLvmFj7jtW3gOr71c

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.