- NGL.media - https://ngl.media -

Бюро економічної безпеки розслідуватиме тендер на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові

21.02.2022 @ 12:47 в Львів,Новини

Шевченківський районний суд Києва 16 лютого цього року зобов’язав новостворене Бюро економічної безпеки України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за фактом зловживань, допущених під час проведення ЛКП «Зелене місто» тендеру щодо будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів у Львові.

Про  це «Наші гроші. Львів» повідомили у прес-службі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яке захищає інтереси компанії WTT Netherlands BV (Нідерланди).

Конкурс щодо будівництва комплексу, в якому брали участь 11 компаній, проводився за правилами Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділяє 35 млн євро на реалізацію проєкту. Консорціум компаній WTT та Axis Industries UAB у жовтні 2020 року був визнаний переможцем. Однак у листопаді 2020 року, коли делегація консорціуму прибула до Львова для урочистого підписання контракту, ЛКП «Зелене місто» повідомило про відстрочення підписання.

«Надійшов лист ЛКП «Зелене місто» від 27 жовтня 2020 року, в якому представники WTT та Axis запрошувалися на процедуру підписання контракту, яка мала відбутися 3 листопада 2020 року… На зустрічі, що відбулася у Львівській міській раді 4 листопада дізналися від директора ЛКП «Зелене місто» Святослава Євтушенка та заступника мера Львова Геннадія Васьківа, що це є попередня зустріч перед підписанням контракту, а самого підписання контракту в цей день не відбудеться», – повідомили у прес-службі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» у відповідь на запитання «Наші гроші. Львів» до WTT Netherlands BV.

Як повідомили компаніям, підписання контракту не відбулося у зв’язку з тим, що інший учасник тендеру «Control Process» звернувся із скаргою на результати проведеного тендеру. А пізніше переможцем обрали іншу компанію – вказане «Control Process».

Посаду керівника ЛКП «Зелене місто» обіймає [1] Тарас Калужний, який у 2014-2016 роках працював саме в компанії «Control Process».

«Вочевидь, службові особи вплинули на результати проведення тендерної процедури. Сподіваємося, що Бюро економічної безпеки надасть належну оцінку усім фактам», –  пояснили в «Ілляшев та Партнери».

Провадження відкрите за статтями 191 «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище» та 364 «зловживання владою або службовим становищем» ККУ.

Редакція «Наші гроші. Львів» звернулася за коментарем в ЛКП «Зелене місто», але там говорити відмовились, оскільки «ведуться слідчі дії».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/02/21/byuro-ekonomichnoyi-bezpeky-rozsliduvatyme-tender-iz-budivnytstva-smittyepererobnogo-kompleksu-u-lvovi/

URLs in this post:

[1] обіймає: https://city-adm.lviv.ua/news/government/287093-kolektyvu-lkp-zelene-misto-predstavyly-novoho-kerivnyka

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.