- NGL.media - https://ngl.media -

Компанія зі шлейфом підозр у службовій недбалості розробить проєкт закарпатської лікарні за 37 млн грн

11.02.2022 @ 09:00 в Новини,Ужгород

Управління капітального будівництва Закарпатської ОДА підписало договір [1] на проєктно-вишукувальні роботи для будівництва нової обласної багатопрофільної лікарні за 37,7 млн грн з ТОВ «Компанія енергоефективність та консалтинг» (далі ТОВ «ЕЕК»). Лікарню планують побудувати у селі Сюрте, що поблизу Ужгорода. А переможець торгів змагався з технічним учасником.

Чому будують нову лікарню

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький раніше пояснював [2], що Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Андрія Новака потребує змін. Але оскільки приміщення лікарні належить до зразків історичної спадщини Ужгорода, здійснити реконструкцію і пристосувати лікарню до сучасних потреб неможливо.

Натомість на території Сюртівської ОТГ є земельна ділянка площею в 40 га, яка відповідає вимогам будівництва лікарні та облаштуванню вертолітного майданчика. Тому новий заклад буде розташований за межами міста Ужгорода, але близько до центральних магістралей.

Також Білецький зазначав, що будівництво лікарні, ймовірно, включать у програму «Велике будівництво». Загальна вартість проєкту 2,8 млрд грн. А проєктну документацію підрядник повинен виготовити до лютого 2023 року.

Якою проєктуватимуть лікарню

Згідно з вимогами, корпуси лікарні матимуть 6-8 поверхів із підвалом. У підвалі буде сховище та підземний перехід до патолого-анатомічного корпусу. Окрім них ще побудують одноповерховий підземний паркінг на 200 місць, блок приймального відділення та учбовий блок (6-7 поверхів) з кафедрами, залами засідань для проведення лекцій та готель.

В лікарні буде хірургічне відділення, центр екстреної допомоги, перинатальний центр, відділення реабілітації та блок психологічної допомоги. Всього в лікарні буде 600 ліжок та 800-1000 працівників.

Технічний суперник

Окрім ТОВ «Компанія енергоефективність та консалтинг» участь у торгах взяла ще одна компанія. ТОВ «Смарт Техно». Пропозиція останньої була на 53 тис. грн дорожчою, але учасники не торгувались. «Смарт Техно» взяло участь у тендері лише для достатньої кількості учасників і не мало шансів на перемогу. Про це свідчить те, що фірма завантажила лише цінову пропозицію. Решта документів у пошкоджених архівах або не мають змісту. Конкурують фірми на торгах вперше.

ТОВ «Компанія енергоефективність та консалтинг» зареєстроване у Києві, а його власником є Валерій Хребтов. З початку 2021 року компанія одержала держзамовлень на 68,5 млн грн.

Компанія фігурувала у низці кримінальних проваджень пов’язаних із державними замовленнями. Зокрема Департамент житлово-комунального господарства Донецької ОДА замовив у фірми розробку проєкту на реконструкцію водопостачання міста Миколаївка за 2,48 млн грн. Слідчі стверджували [3], що проєктно-кошторисна документація розроблялась із порушенням законодавства. А чиновники внесли в акти завідомо недостовірні дані з завищеними цінами.

В той же час була ще одна аналогічна справа [4]:  правоохоронці підозрювали ТОВ «ЕЕК» у порушеннях під час розробки передпроєктної пропозиції на будівництво обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську. Договір було укладено з Департаментом охорони здоров’я Донецької ОДА.

Чим завершились підозри наразі невідомо – останні ухвали по обох справах датовані 2019 роком.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/02/11/kyyivska-kompaniya-zi-shlejfom-pidozr-u-sluzhbovij-nedbalosti-rozrobyt-proyekt-zakarpatskoyi-likarni-za-majzhe-40-mln-grn/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-12-20-007722-c

[2] пояснював: https://zakarpattya.net.ua/News/215908-Novu-oblasnu-likarniu-na-Zakarpatti-planuiut-zbuduvaty-v-Siurtivskii-hromadi-FOTO

[3] стверджували: https://reyestr.court.gov.ua/Review/72811006

[4] справа: https://reyestr.court.gov.ua/Review/79479289

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.