Бродівські підприємиці з однаковими документами розіграли майже 3 млн грн на харчуванні школярів

08 Лютого 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Інформатор

Відділ освіти Бродівської міської ради уклав договір із місцевою приватною підприємицею Людмилою Швайкою на харчування школярів (кейтерингові послуги) за 2,7 млн грн. Позмагалась підприємиця з пов’язаним технічним учасником.

Згідно з умовами контракту, Людмила Швайка до кінця 2022 року надаватиме послуги з харчування у п’яти школах Бродів для дітей пільгових категорій. Загалом це понад 112 тисяч сніданків. Вартість сніданку для учнів 1- 4 класів ‒ 20 грн, а для учнів 5-11 класів ‒ 26,7 грн.

Технічний учасник

Для Людмили Швайки це вже не перша співпраця з чиновниками бродівського відділу освіти. Але раніше угоди  укладали за переговорною процедурою. Підставою слугували: відміна попередніх торгів через недостатню кількість учасників або ліквідація наслідків Covid-19.

Єдиним конкурентом на цій закупівлі виступила Галина Зарешнюк, також приватна підприємиця з Бродів. Її пропозиція була лише на 1 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасниці не торгувались. А Галина Зарешнюк не мала шансів на перемогу, оскільки не надала жодного договору, який би підтверджував аналогічний досвід.

Крім того, у документах підприємиць помітні однакові дефекти друку чи сканування, що може свідчити про виготовлення їх на тій самій техніці. Однакове програмне забезпечення також зазначено у метаданих їхніх довідок.

Товаришує Людмила Швайка з Галиною Зарешнюк і в соціальній мережі Facebook.

Про постачальника

Приватною підприємицею Людмила Швайка зареєстрована лише два роки тому. Як фізична особа вона є співзасновником бродівського споживчого товариства у якого орендує автотранспорт. На сьогодні вона вже отримала державних замовлень на 6,3 млн грн, усі з яких від бродівського відділу освіти.

Галина Зарешнюк працює приватною підприємицею чотири роки і для неї це перша спроба отримати бюджетне замовлення.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.