Пов’язана конкурентка допомогла місцевому ФОПу виграти тендер на харчування хворих у Моршині

03 Лютого 2022

Фото лікарні: Валентина Кучмій

Моршинська міська лікарня підписала договір на послуги з харчування хворих вартістю 2,15 млн грн із приватним підприємцем Романом Пельвецьким. На тендері він конкурував із технічною учасницею.

Роман Пельвецький надаватиме кейтерингові послуги у лікарні до кінця 2022 року. Згідно з умовами договору, підприємець забезпечуватиме харчування на 24 тис. ліжко/днів. Вартість меню одного дня становитиме 90 грн.

Окрім переможця участь у закупівлі взяла лише одна підприємиця ‒ Руслана Пилипенко. Вартість її послуг була всього на 200 грн дорожчою, але учасники не торгувались на аукціоні.

У будь-якому випадку Руслана Пилипенко не мала шансів на перемогу у закупівлі. Вона не надала інформації про аналогічний досвід, приклад затвердженого меню та відомостей про працівників і обладнання.

Співпраця родинних кланів

Роман Пельвецький одружений із чиновницею Моршинської міської ради Наталією Пельвецькою (дівоче прізвище Гульчій). Вона працює головним спеціалістом з питань охорони праці, використання трудових ресурсів та зайнятості населення.

У серпні на аналогічній закупівлі від Моршинської лікарні Роман Пельвецький змагався із Миколою Гульчієм, тобто зі своїм тестем.

Микола Гульчій того разу також не завантажив необхідних для перемоги документів, хоча має успішний досвід у публічних закупівлях. Він отримав 3,8 млн грн школи-ліцею Моршина на послугах з харчування.

На торгах він переважно конкурує із родиною Пилипенків. Окрім Оксани Пилипенко, це ще її чоловік‒ Володимир Пилипенко і тесть ‒ Віталій Пилипенко. Усі вони приходять на торги без можливості перемогти, відграючи роль «спаринг-партнера».

Також документи, які завантажували Роман Пельвецький та Оксана Пилипенко на попередні закупівлі, мають ідентичні дефекти друку чи сканування. Що свідчить про те, що їх, ймовірно, зробили на одній техніці.

Відкрийте у новому вікні, щоб роздивитись ближче

Про постачальника

Приватний підприємець Роман Пельвецький зареєстрований у cелі Кавсько на Львівщині. За даними аналітичної платформи Youcontrol, з початку 2018 року він підписав контрактів на майже 5 млн грн.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.