Підприємці зі спільними працівниками позмагались за 700 тисяч від мерії Новодністровська

01 Лютого 2022

Фото ілюстративне. Джерело: pro.berdiansk

Новодністровська міська рада (Чернівецька область) уклала договір із ТОВ «Укрпрофсервіс» на послуги з благоустрою та прибирання території міста за 695 тис. грн. Згідно з угодою, передбачена сума розрахована на прибирання міста до липня 2022 року. Переможець торгів змагався з підставним конкурентом.

Неконкурентна співпраця

Для «Укрпрофсервіс» це перше державне замовлення, хоча фірма існує з 2011 року. Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Аванті+», Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували першопочаткових пропозицій.

Для участі у торгах фірми завантажили довідки про наявність працівників, де вказані одні й ті самі працівники. Щоправда, директор фірми «Аванті+» Віталій Молошаг пояснив, що ці працівники 31 січня доопрацьовують останній день, оскільки вони написали заяви на звільнення та планують переходити у фірму «Укрпрофсервіс». Також він зазначив, що не знає, чому конкурент ще на початку січня вказав цих працівників у своїх документах.

Молошаг також не приховував, що його підприємство співпрацює «Укрпрофсервісом»: «Так, ми співпрацюємо, вони надавали нам деякі послуги з прибирання».

Натомість директор «Укрпрофсервісу» Іван Майор просто сказав, що не пам’ятає всіх працівників і наразі немає змоги подивитись списки.

Він також не пригадав, що керує ще й приватним підприємством «Захід-Сіті», яке належить конкурентові Віталію Малошагу.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.