Тендерний махінатор отримає додаткові 700 тисяч за оновлення амфітеатру в Рахові

31 Січня 2022

Амфітеатр "Буркут" в Рахові. Фото: zaholovok.com.ua

Рахівська міська рада на Закарпатті віддасть ще 685 тис. грн за реконструкцію амфітеатру тендерному змовникові ТОВ «Квадробуд-БПВ». Йдеться про амфітеатр «Буркут» в Рахові, одну з основних локацій фестивалю «Гуцульська бриндзя».

Договір на додаткові роботи підписали без використання електронної системи, тобто напряму з підрядником. Рахівська міська рада обґрунтувала це тим, що роботи не були передбачені первинним робочим проєктом, але «стали необхідні для успішного завершення реконструкції». А заміна підрядника призведе до тимчасової зупинки робіт, можливого пошкодження амфітеатру та можливого надмірного витрачання коштів.

Першу угоду з оновлення амфітеатру на 2,1 млн грн фірма «Квадробуд-БПВ» уклала в листопаді 2020 року. Тоді редакція «Наші гроші. Львів» виявила, що переможець розіграв торги з пов’язаним підприємцем Михайлом Думином. Конкуренти використовували одну техніку для підготовки своїх документів.

А пізніше, в липні 2021 року, фірма отримала 340 тис. грн штрафу за махінації на торгах від Західного міжобласного тервідділення АМКУ. Адмінколегія також з’ясувала, що конкуренти спільно використовували одну електронну пошту, мали спільних працівників, а їхні кошториси складала одна людина. Після рішення АМКУ фірма не може брати участі у відкритих торгах протягом трьох років, однак з нею можна укладати прямі угоди.

Про оновлення амфітеатру

Амфітеатр «Буркут» ремонтують в рамках Проєкту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Сприяння культурі гуцульського етносу в румунсько-українському прикордонному регіоні».

У вересні минулого року в Рахівській міській раді повідомили, що роботи з оновлення амфітеатру виконані вже на 70%. Його повністю розібрали, зробили якісне водовідведення, внизу облаштували приміщення під роздягальні, готові нові опори, є повністю нова сцена, − розповіла начальниця відділу соціально-економічного розвитку, міжнародних зв’язків та туризму Вікторія Губко.

Спочатку ремонт амфітеатру мали завершити до червня 2021 року, однак кінцевий термін перенесли до квітня 2022 року. Тепер загальна вартість оновлення разом з поточною прямою угодою буде 2,8 млн грн.

Про підрядника

Компанія «Квадробуд-БПВ» зареєстрована 2017 року в Рахові. Спеціалізується на будівництві.  Її власником є місцевий житель Павло Бердар. Йому також належить 62% ще одного будівельне ТОВ «Верховина Буд».

Протягом 2021-2022 років фірма «Квадробуд-БПВ» отримала державних замовлень на 2,5 млн грн. Серед інших великих підрядів компанії – будівництво спортивного майданчика в рахівській школі №2 за 1,2 млн грн.