- NGL.media - https://ngl.media -

Мурованські підприємці розпиляли 19 мільйонів на тендерах від сільради Підберізців

17.01.2022 @ 08:30 в Львів,Новини

Підберізцівська сільська рада в кінці грудня 2021 року уклала дві угоди на загальну суму 19,1 млн грн з приватною підприємицею Мар’яною Грицько на капітальний ремонт [1] дороги в селі Миклашів  та роботи [2] із захисту від підтоплення в селі Підберізці. За підряди підприємиця змагалась зі своїм односельчанином, який подав схожі документи.

Вартість капітального ремонту дороги становить 8,5 млн грн, роботи мають завершити до кінця 2022 року. Щодо заходів по захисту від підтоплення, то їх планують здійснити навпроти будинку №84 по вулиці Шевченка у селі Підберізці. Роботи мають завершити до кінця 2023 року за 10,6 млн грн. тут планують розчистити та укріпити русло річки, а також влаштувати розважальгу інфраструктуру: майданчики та футбольне поле.

Про конкуренцію

Під час обох закупівель підприємиця Грицько конкурувала з Олегом Резниченко. Загалом вони зустрічалися на торгах вже сім разів і майже у всіх випадках Грицько отримувала перемогу.

Для участі в даних торгах від Підберізцівської сільради підприємці завантажили документи з однаковими дефектами друку чи сканування та граматичними помилками. Це може свідчити про спільне використання техніки для сканування документів та вказувати на те, що одна і та ж людина готувала довідки для обох. Олег Резниченко відмовився коментувати етап підготовки документів, сказав, що це комерційна таємниця. А підприємиця Грицько, на зв’язок так і не вийшла.

Про пов’язаність підприємців також свідчить один з документів Олега Грицька, де він забув витерти прізвище своєї конкуренти.

Підприємці з Мурованого

Обидва підприємці зареєстровані в селі Муроване, Пустомитівського району. Підприємець Резниченко зареєстрований з 2009 року, основний вид діяльності «торгівля деревиною». Щодо його участі у торгах, то він приходив лише на тендери від Підберізцівської сільської ради, але жодного разу не перемагав.

Натомість, Мар’яна Грицько за час своєї діяльності, з 2016 року, отримала державних замовлень на суму близько 24 млн грн. Здебільшого від сільради Підберізців. Вона вже фігурувала в матеріалах «Наших грошей. Львів» – мала угоду на роботи по очищенню [3] річки Миклашівка. Але по факту це робила фірма ТОВ  «ТБК «Захід», яка належить її чоловіку та депутату [4] Мурованської сільради Сергію Грицькові.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/01/17/murovanski-pidpryyemtsi-rozpylyaly-19-miljoniv-na-tenderah-vid-silrady-pidberiztsiv/

URLs in this post:

[1] ремонт: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-11-08-013353-b?fbclid=IwAR2PsDbR6VSPXN9_o1dZr2b8ihOugDSmnTSKLRQWzsMvtwstT9MpHD2sLbM

[2] роботи: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-11-09-006193-a

[3] очищенню: https://ngl.media/2021/03/21/kolys-my-tut-kupalys/

[4] депутату: https://murovanska-gromada.gov.ua/deputatskij-korpus-14-55-28-30-01-2018/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.