- NGL.media - https://ngl.media -

«Портал мешканця Львова» обійшовся бюджету в 1,5 млн грн

12.01.2022 @ 16:49 в Львів,Новини

На портал для мешканців [1], який сьогодні презентували і чия робота викликала зауваження від користувачів, Львів витратив з бюджету приблизно 1,5 млн грн.

Саме таку суму «Наші гроші. Львів» повідомили у прес-службі мерії. І її підтвердження ми також знайшли в Prozorro. Так, за розробку програмного забезпечення «Портал мешканця Львова» в рамках оновлення проекту «Особистий кабінет мешканця» департамент розвитку Львівської міськради заплатив [2] 1,43 млн грн. Ці кошти отримало ТОВ «Епам рішення». До кошторису входило розроблення користувацької та адміністративної частини порталу, тестування, впровадження та дослідна експлуатація.

Послуги з дизайну матеріалів [3] для порталу мешканців у Світлани Криницької коштували ще 27 тис. грн, надання послуг з технічної підтримки [4] (в т.ч. хостингу) сайту у ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» – ще 35 тис. грн.

Нагадаємо, управління інформаційних технологій Львівської міської ради спільно з партнерами, компанією Mastercard в Україні та ІТ-компанією EPAM, сьогодні, 12 січня, презентувало [5] новий портал для мешканців Львівської громади. У перший день роботи частина послуг на сайті ще недоступна. А деякі існуючі послуги або не працюють, або працюють некоректно.

Як повідомив сайт «Гал-інфо [6]», для користування однією з послуг необхідно вибрати зі списку не лише назву вулиці, але і номер будинку, що не є можливим у зв’язку з відсутністю більшості номерів будинків. Журналісти також перевірили цілий перелік вулиць, на яких будинки відсутні і неможливо подати жоден запит.

У редакції «Наші гроші. Львів» у одному із чотирьох випадків не надійшов лист про верифікацію на електронну пошту. Крім того, ми спробували надіслати запити на отримання публічної інформації, однак система повідомила, що це не вдалося зробити. А в одному з випадків після такого «невдалого» надсилання на телефон надійшли сповіщення, що запит зареєстрували 10 разів.

Як повідомив ZAXID.NET, в управлінні ІТ планують ще покращити роботу сайту, поступово розширити перелік послуг, які можна буде отримати на Порталі мешканця, а також доопрацювати функції оновленого сайту.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/01/12/portal-meshkantsya-lvova-obijshovsya-byudzhetu-v-1-5-mln-grn/

URLs in this post:

[1] портал для мешканців: https://e-gov.city-adm.lviv.ua/

[2] заплатив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-05-15-002806-c

[3] дизайну матеріалів: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-21-002894-a

[4] технічної підтримки: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-12-17-008456-b

[5] презентувало: https://city-adm.lviv.ua/news/government/290063-u-lvovi-prezentuvaly-onovlenyi-portal-meshkantsia

[6] Гал-інфо: https://galinfo.com.ua/news/prezentovanyy_sogodni_portal_meshkantsya_lvova_vyyavyvsya_nepratsezdatnym_378488.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.