- NGL.media - https://ngl.media -

Обласне УКБ отримає відшкодування з недоброчесного підрядника, але його від покарання звільнили

16.12.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Галицький районний суд Львова прийняв рішення звільнити від відбування покарання через строки давності директора ТОВ «Львівський будівельний холдинг» Володимира Вдов’яка. Його підозрювали в заволодінні бюджетними коштами під час будівництва дитячої туристичної бази Центру краєзнавства, що на вул. Івана Франка, 156 у Львів.

Джерело: вирок [1] від 8 грудня 2021 року.

Директора ТОВ «Львівський будівельний холдинг» визнали винним за ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та обрали для нього обмеження волі строком на 1 рік, але звільнили у зв’язку із закінченням строків давності. За ч.2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), чоловіку також обрали покарання – позбавлення волі на 1 рік, але знову ж звільнили через строки давності. Щоправда, Управлінню капітального будівництва Львівської ОДА вдалося стягнути з Вдов’яка 118 тис. грн.

Справа привласнення коштів на будівництві туристичної бази розслідувалась ще з 2019 року.  Сама ж історія тягнеться ще з 2015 року. Тоді була укладена угода на будівництво туристичної бази за 8,1 млн грн. Згідно з матеріалами судової справи, тодішній директор фірми «Львівський будівельний холдинг» Володимир Вдов’як подав Управлінню капітального будівництва підроблені акти виконаних робіт, де були вказані роботи та придбання обладнання, що не виконувались і не купувались. Загальна сума збитків – 118 тис. грн.

У судовому засідання директор Вдов’як своєї провини не визнав. Натомість зазначив, що все потрібне обладнання вони встановили на об’єкті, а ключ, де все зберігалося, перебував у працівників турбази. Запевнив, що не знає, яким чином зникло обладнання, а якість виконаних робіт контролював замовник.

Роботи підприємство не завершило, протягом 2016 -2017 років не було фінансування, а вже у 2018 з «Львівським будівельним холдингом» розірвали договір та залучили нового генпідрядника – ТОВ «Градобуд-Престиж».

До речі, службовця, який здійснював технагляд за об’єктом, також підозрювали у службовій недбалості, але справу також закрили через строки давності.

Про підрядника

Товариство з обмеженою відповідальністю «Львівський будівельний холдинг» зареєстроване 2009 року у Львові. З того часу на посаді директора перебував Володимир Вдов’як, який наразі є одним із засновників. У судовому засіданні Вдов’як повідомляв, що на момент розірвання договору підряду він вже не перебував на посаді директора підприємства. Сама ж фірма в основному спеціалізується на будівництві житлових та нежитлових приміщень. З 2017 майже не брала участі у державних закупівлях, а до того, протягом 2015-2016 рр. отримала державних замовлень на 197,4 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/12/16/oblasne-ukb-otrymaye-vidshkoduvannya-z-nedobrochesnogo-pidryadnyka-ale-jogo-vid-pokarannya-zvilnyly/

URLs in this post:

[1] вирок: https://reyestr.court.gov.ua/Review/101730797

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.