Підприємець позмагався за 320 тисяч з родинною фірмою своєї консультантки з закупівель

14 Грудня 2021

Фото ілюстративне. Джерело: Полтавщина

Дубриницька сільрада (Ужгородський район) уклала договір на встановлення дитячих майданчиків із приватним підприємцем Мирославом Керецманом. За 320 тис. грн з бюджету підприємець змагався на торгах з пов’язаним учасником.

Згідно з контрактом підприємець встановить дитячі майданчики у шести селах району. Майданчики встановлять у таких населених пунктах: Дубриничі, Смереково, Чорноголова, Пастілки, Новоселиця та Мирча.

У більшості випадків майданчик складатиметься із каруселі, гойдалки та гірки і коштуватиме трохи більше 52 тис. грн. Лише у Дубриничах встановлять комплекс із спортивного воркауту, який складається з брусів, перекладин та драбин-рукоходів. Його ціна 58 тис. грн.

Сумнівна конкуренція

Окрім Мирослава Керецмана участь у торгах взяло лише ТОВ «Фаєр Пелет» із пропозицією на 13 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались. Більше того, ТОВ «Фаєр Пелет» не мав шансів на перемогу та виглядав як технічний учасник. Доказом цього слугує те, що фірма не зазначила інформації про обладнання та не має досвіду у аналогічних роботах. Як працівників «Фаєр Пелет» вказала трьох осіб ‒ директора і різноробочого ‒ жоден з яких без вищої освіти. Натомість замовник вимагав наявність, принаймні, двох працівників з профільною вищою освітою та кількох працівників робітничих спеціальностей.

Цікаво також, що контактною особою на тендерах, де бере участь ТОВ «Фаєр Пелет» вказана Маріанну Міхал. Вона є юристкою, а її чоловік Олександр Цоган є власником фірми «Фаєр Пелет».

Водночас Маріанна Міхал готує документи для участі в закупівлях для підприємця Мирослава Керецмана. Що підтвердив сам підприємець в розмові з журналістом. На запитання, де він готує документи зазначив: «Я даю їй (Маріанні Міхал – ред.) і вона сканує».

Маріанна Міхал в свою чергу підтвердила співпрацю з Керецманом, але стверджувала, що надає лише консультаційні послуги. Що більш робила це лише минулого року, а потім через конфлікт з підприємцем перестала вести його справи.

Натомість, приватний підприємець Мирослав Керецман, який зареєстрований у смт. Великий Березний з початку 2020 року одержав державних замовлень на 2,75 млн грн.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.