- NGL.media - https://ngl.media -

Компанія львівського бізнесмена завищила ціни для миколаївських військових

13.12.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Підконтрольна львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу фірму завищила вартість робіт на полігоні «Широкий Лан» у Миколаївській області. При цьому частину роботи фактично виконала інша компанія, з якою потім не розрахувалися.

Про це повідомляє Миколаївський центр журналістських розслідувань у розслідуванні «Полігон корупції» [1].

Йдеться про основну компанію ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект». Хоча фірма зареєстрована в Житомирі, її контролює львівський підприємець Ігор Гринкевич, пишуть журналісти. Він відомий [2] через скандал щодо реставрації Вірменського собору у Львові в 2009 році.

Тоді його компанія виграла тендер, не маючи фахівців та відповідних технологій. Пізніше правоохоронці заявили, що фірма підробила документи, і відкрили кримінальне провадження. На офіційному веб-порталі «Судова влада України» Ігор Гринкевич вказаний як засуджений, хоча насправді вироку в реєстрі немає, а із постанов відомо, що в 2016 році справу відправили [3] на додаткове розслідування. Станом на 2018 рік справа [4] до суду не поверталася.

У квітні цього року його компанія «Будівельний альянс монтажпроект» виграла [5]тендер на будівництво штабу нового військового містечка полігону «Широкий Лан». Вона обіцяла виконати роботи самостійно за 44,08 млн грн. Одним із зобов’язань на тендері було не залучати до будівництва субпідрядників.

Однак журналіст Ярослав Чепурний з’ясував, що компанія залучила до робіт підприємство «Сітіград», яке, припускає, виконувало роль фірми-прокладки. У свою чергу «Сітіград» взяла для частини робіт компанію з Одеси ТОВ «Економ енерджі інжиніринг».

Завищені ціни

При цьому Центр встановив, що ціни на однакові матеріали в підрядника та одеського субпідрядника суттєво відрізнялися.

Наприклад, ціна цементного розчину в «Будівельний альянс монтажпроект» була 2,4 тис. грн, а в «Економ енерджі інжиніринг» – 1,3 тис. грн, тобто на 1,1 тис. грн дешевше. А облаштування зовнішніх тепломереж у неї коштувало 1,1 млн грн, хоча в субсубпідрядника – 803 тис. грн, на 326 тис. грн дешевше.

При цьому, як розповів директор «Економ енерджі інжиніринг» Ігор Завойчинський, його фірмі заплатили лише половину з 803 тис. грн, а решту коштів так і не перерахували. Він надіслав акти виконаних робіт на адресу «Сітіград», однак отримав відповідь, що за таким місцем реєстрації компанії немає.

Про компанію та її субпідрядника

Фірма «Будівельний альянс монтажпроект» зареєстрована 2018 року. Те, що вона входить до орбіти львівського підприємця Ігоря Гринкевича, підтвердили Центру інші бізнесмени. Вони розповіли, що усі ділові перемовини вели саме з ним.

З березня цього року підприємство очолює син Ігоря Гринкевича – Роман. А офіційним власником фірми є мешканець Житомира Артем Гамоцький.

За останні два роки компанія «Будівельний альянс монтажпроект» отримала державних підрядів на 600 млн грн. Фірма одночасно працює над замовленнями по всій Україні, незважаючи на невеликий штат працівників. Згідно з поданими на конкурси документами, там оформлено 26 людей.

Субпідрядник компанії «Сітіград» виникла всередині 2019 року, і з того часу встигла освоїти на тендерах приблизно 7 млн грн. Її власником та директором є Владислав Гамоцький, найімовірніше – брат Артема Гамоцького. Журналістові не вдалося додзвонитися до компанії, за місцем реєстрації в Житомирі її не було.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/12/13/kompaniya-lvivskogo-biznesmena-zavyshhyla-tsiny-dlya-mykolayivskyh-vijskovyh/

URLs in this post:

[1] «Полігон корупції»: https://nikcenter.org/newsItem/65045

[2] відомий: https://ngl.media/2013/04/18/kompaniyu-verhovyna-yaka-vidoma-skandalnoyu-restavratsijeyu-virmenskoho-soboru-vyznano-bankrutom/

[3] відправили: https://reyestr.court.gov.ua/Review/61247854

[4] справа: https://reyestr.court.gov.ua/Review/72543274

[5] виграла : https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-03-22-006191-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.