Тендерний змовник «розпиляв» 2,2 млн грн на будівництві спортмайданчика у Ставчанах

09 Грудня 2021

Фото ілюстративне. Село Червоне, Золочівський район. Джерело: "Наші гроші. Львів"

Оброшинська сільська рада (Львівська область), уклала договір на будівництво дитячого та спортивного майданчиків із ТОВ «Євробуд БМП». Сума договору становить 2,2 млн грн, а на торгах фірма змагалась пов’язаним учасником.

За контрактом фірма-переможець обладнає спортивний комплекс у селі Ставчани, поблизу Львова. Передбачається облаштування футбольного міні-поля, доріжок для бігу, майданчика з тренажерами та майданчика для дітей. Крім цього збудують роздягальню та встановлять прожектори для освітлення спортивної зони.

Згідно з договірною ціною, «БМП Євробуд» витратить 1,32 млн грн на матеріали, а прибутку одержить всього 28 тис. грн, тобто 1,2% від суми закупівлі.

Єдиним конкурентом на торгах було приватне підприємство «Теплоенерго Технології» із пропозицією на 3,8 тис. грн дорожчою. Під час аукціону жоден з учасників не знижував цін. Крім цього, у обох компаній у довідках наявні однакові дефекти сканування, що свідчить про те, що їх виготовили на одній техніці.

Ці фірми вже втретє зустрічаються на державних торгах і в усіх випадках ПП «Теплоенерго технології» надавало неповний пакет документів. Компанія не вказує жодних фактичних відомостей про працівників, обладнання чи кошториси. Загалом, підприємству не щастить з державними підрядами- за час свого існування фірма отримала лише 96 тис. грн бюджетних коштів.

Натомість, ТОВ «БМП Євробуд» неодноразово фігурувало у матеріалах «Наші гроші. Львів». Наприклад, у липні фірма змагалась із ТОВ «Підприємство Турист» за облаштування паливної у соборі Святого Юра вартістю понад 2 млн грн. З’ясувалось, що у компаній також були однакові дефекти у документах та низка інших ознак пов’язаності.

Тоді власник компанії «БМП Євробуд» Назарій Назаревич заперечив узгодженість подачі тендерних пропозицій але не зміг прокоментувати однакові дефекти документів.

ТОВ «БМП Євробуд» зареєстровано на початку 2020 року. З того часу компанія отримала держзамовлень на 30,2 млн грн.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.