В Ужгороді за 100 млн грн побудують перший дитсадок з часів незалежності

07 Грудня 2021

Проєкт майбутнього дитячого садка. Фото: uzhgorod.net.ua

Управління капітального будівництва Ужгородської міськради уклало договір із ТОВ «Рікдом» на будівництво нового дитячого садка комбінованого типу з інклюзивними групами за 100,7 млн грн.

За договором, новий дитячий садок збудують на вул. Загорській 51, поблизу міськрайонного суду у центрі міста. Дитячих садків в Ужгороді не будували впродовж останніх 30 років, повідомляв міський голова. Новий дошкільний навчальний заклад розрахований на 250 дітей, матиме два поверхи, спортивні майданчики, ліфти, критий басейн, спортивні та музичні зали.

Проєкт майбутнього дитячого садка. Фото: uzhgorod.net.ua

Опосередкована вартість будівництва одного місця в дитячому садку складе 402 тис. грн. Це значно більше, ніж рекомендована вартість від Мінрегіонбуду (133 тис. грн/місце). Але рекомендація не враховує, наприклад, обладнання, яке також передбачене кошторисом.

ТОВ «Рікдом» має завершити роботи до кінця 2022 року. При цьому підряднику у 2021 році перерахують лише 700 тис. грн, а ще 100 млн грн ‒ у наступному році.

За договірною ціною, компанія витратить 12,1 млн грн на заробітну плату працівникам (12% від суми закупівлі) та одержить 3,6 млн грн прибутку.

Про тендер

Окрім переможця участь у торгах взяло ще три компанії: ПП «Промтехімпекс», ТОВ «Солгіз» і ТОВ «БК Атена». Пропозиції перших двох компаній були на 4,3 та 4 млн грн дешевшими, але тендерний комітет дискваліфікував їх через неповну документацію.

У цьому році ТОВ «Рікдом» отримало державні замовлення у кілька десятків разів більші, ніж за минулі разом взяті. Компанія бере участь у закупівлях з 2017 року і до 2021-го підписала держзамовлень всього на 3,3 млн грн. А вже у 2021-му уклала контракт на реконструкцію амбулаторії за майже 12 млн грн та вищезгадане замовлення на понад 100 млн грн.

ТОВ «Рікдом» зареєстроване у Кременчуці, а його власником є В’ячеслав Мандзюк. У одній квартирі із ним прописана і директорка фірми ‒ Вікторія Соболева. Вона також співвласниця низки інших компаній, а у 2020 році балотувалась до Кременчуцької районної ради від «Опозиційної платформи за життя».

Рахівські лісники пересядуть на Нonda