- NGL.media - https://ngl.media -

Облдержадміністрація зекономить півмільярда на обслуговуванні доріг Львівщини

07.12.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Департамент дорожнього господарства Львівської ОДА замовив [1] експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт доріг місцевого значення у Львівській області. Очікувана вартість закупівлі становила понад 1,1 млрд грн, але під час торгів вартість зменшилась у два рази.

Переможцем у торгах стало ДП «Львівський облавтодор», засноване державною акціонерною компанією «Автомобільні дороги України», із пропозицією у 550 млн грн.

За ці кошти підрядник обслуговуватиме 1820 кілометрів доріг місцевого значення до 31 грудня 2023 року. Найбільше «Львівський облавтодор» витратить на матеріальні ресурси ‒ 277 млн грн, а отримає прибутку 12,7 млн грн, тобто 2,3% від суми контракту.

Боротьба на аукціоні

Разом із «облавтодором» участь в торгах взяли ще дві компанії. Це «Всеукраїнський дорожній консорціум» та турецька компанія «Ознюн Япи Санаї Ве Тіджарет Анонім Шікерті». Варто зазначити, що ці компанії також активно торгувались. «Консорціум» знизив вартість пропозиції на 174 млн грн, а турецька компанія на 248 млн грн, але ціна «Львівського облавтодору» все одно була нижчою.

Закупівлею департаменту зацікавилась Державна аудиторська служба. При цьому моніторинг розпочав Північно-Східний (Сумський) офіс ДАСУ. Аудитори 6 грудня звернулися до замовника з проханням надати пояснення, на підставі яких документів обґрунтували очікувану вартість, якісні і технічні характеристики закупівлі. Наразі відповідь від замовника ще не оприлюднена.

Це не єдиний випадок аномальної економії. У березні 2021 року «Наші гроші. Львів» писали [2] про компанію ТОВ «БК Віаком», яка погодилась виконувати послуги з експлуатаційного утримання за 5,3% від очікуваної вартості. Тоді Департамент замовляв обслуговування доріг у двох районах області із очікуваною вартістю майже 94 млн грн.

З початку 2020 року «Львівський облавтодор» отримав держзамовлень на 1,3 млрд грн.

На Львівщині фірма погодилась латати дороги за 5% від очікуваної вартості [2]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/12/07/oblderzhadministratsiya-zekonomyt-pivmilyarda-na-obslugovuvanni-dorig-lvivshhyny/

URLs in this post:

[1] замовив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-08-17-003620-b

[2] писали: https://ngl.media/2021/03/09/na-lvivshhyni-firma-pogodylas-lataty-dorogy-za-5-vid-ochikuvanoyi-vartosti/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.