- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратурі не вдалось довести «естетичну шкоду» готелю на Франка

30.11.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Восьмий апеляційний адміністративний суд не задовольнив позов Галицької окружної прокуратури міста Львова, в якому вона намагалась заборонити будівництво готелю на вулиці Івана Франка, 23 у Львові.

Джерело: рішення [1] опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень 26 листопада.

Галицька окружна прокуратура намагається скасувати містобудівні умови та обмеження на будівництво готелю, які видані ТОВ «Чародійка Холдинг». Компанія пов’язана з найбільшим львівським будівельником Avalon. Офіційно належить кіпрському офшору Ай.Ес.Ворлдвайд Менеджмент ЛТД та венсурному інвестиційному фонду «Камет».

Тут компанія планує збудувати готель французької мережі Ibis Red у приміщенні колишнього салону «Чародійка», збудованого у 70-х роках минулого століття.

У апеляційному суді правоохоронці оскаржували рішення суду першої інстанції, який у серпні відмовив у забезпеченні позову, а саме зупиненні робіт.  Суд першої інстанції вважав, що прокуратура не надала жодних доказів того, в який спосіб будівництво порушує права держави.

Проте в апеляції прокурори не змінили аргументів і знову стверджували, що проектований об’єкт не буде гармонійним в межах історичного ареалу, а також «буде наносити фізичну та естетичну шкоду пам`яткам, їх сприйняттю та сприйняттю історичного середовища міста Львова, порушувати архітектурно-просторову організацію історичного ареалу».

Апеляційний суд не підтримав прокуратуру і визнав недостатніми докази про «порушення естетичного сприйняття». Водночас зазначив проблему щодо відповідності відповідачів. Справа в тому, що дозвіл на проведення будівельних робіт надані Інспекцією ДАБК у Львові. А предметом позову прокуратури є скасування містобудівних умов та обмежень, виданих виконкомом ЛМР товариству «Чародійка холдинг». При цьому будівельні роботи виконує підрядник [2] «Девелопмент інвест груп». А прокурор просить заборонити проводити будівельні роботи особам, які не є відповідачами у справі.

Отже, на думку суду, заходи забезпечення позову не стосуються предмету позову. Постанова набрала законної сили і прокуратура не зможе її оскаржити.

P.S: Естетика від прокурорів    

Це не перший випадок, коли Галицька окружна прокуратура вважає, що певні новобудови не впишуться в історичний ареал Львова. У вересні вона намагалась оскаржити МУО на будівництво готелю на вул. Шота Руставелі 7, про що писали [3] «Наші гроші. Львів». Серед аргументів також була «фізична та естетична шкода пам’яткам та сприйняттю історичного ареалу Львова». Натомість суддя зазначила, що оцінка прокурорів про «дисгармонуючу споруду» є суб’єктивною, а тому аргумент не є підставою для заборони будівельних робіт.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/30/prokuraturi-ne-vdalos-dovesty-estetychnu-shkodu-gotelyu-na-franka/

URLs in this post:

[1] рішення: https://reyestr.court.gov.ua/Review/101331901

[2] підрядник: https://e-construction.gov.ua/permits_doc_detail/2624090779525580486

[3] писали: https://ngl.media/2021/09/08/sud-ne-pidtrymav-dumku-prokuratury-pro-dysgarmonijnist-budivli-na-shota-rustaveli/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.