- NGL.media - https://ngl.media -

В Мостиськах знову віддали гроші ЄС пов’язаним підприємцям. Тепер два мільйони

26.11.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Комунальне підприємство «Фрут Банк» Мостиської міської ради замовило [1] у ТОВ «Системи модернізації складів» (СМС) конвеєр для коренплодів за 1,95 млн грн. Конкуренцію на торгах переможцю склав пов’язаний приватний підприємець.

За договором, замовили лінію для мийки коренеплодів, яка складається з семи одиниць обладнання. Серед них перекидач контейнерів, приймальний та завантажувальний конвеєри, миюча машина, інспекційний стіл та конвеєр із системою осушки.

Про тендер

Окрім переможця, ТОВ «Системи модернізації складів»,  участь у закупівлі взяв приватний підприємець Юрій Герасько із ціновою пропозицією на 80 грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались, а сума угоди відрізнялась від очікуваної вартості закупівлі лише на 88 грн.

ТОВ «Системи модернізації складів» працює [2] під брендом Konsort. І Юрій Герасько, і ТОВ «Системи модернізації складів» зареєстровані у Полтавській області.

«СМС» є виробником конвеєрного обладнання і надало відповідні сертифікати на техніку. Жодних підтверджуючих документів на обладнання Юрій Герасько не завантажив, як і низку інших документів. Хоча у довідці про матеріально-технічну базу вказав велику кількість обладнання, офісні, складські, виробничі приміщення та наявність ремонтної та сервісної бригад. Абсолютно аналогічну довідку на іншій закупівлі [3] вказує його конкурент ТОВ «Системи модернізації складів».

До речі на інших торгах Юрій Герасько вказує контактний номер телефону ідентичний до того, який на сайті компанії зазначає [4] Віталій Кузін ‒ менеджер проектів «Системи модернізації складів».

Нагадаємо, що нещодавно «Наші гроші. Львів» також розповідали [5] про узгоджені дії на іншій закупівлі комунального підприємства «Фрут банк». Тоді тендер на сушильну камеру за майже 740 тис. грн. розіграли дніпровські фірми, співвласниками яких є батько та син.

Про постачальника

ТОВ «Системи модернізації складів» зареєстровано с. Щербані, Полтавської області, власником є Віталій Дмитрієв. З початку 2021 року компанія отримала держзамовлень на 11,5 млн грн.

Єдина державне замовлення приватного підприємця Юрія Гераська ‒ постачання баків для сміття на 7 тис. грн полтавській станції.

Віталій Дмитрієв є засновником полтавського бізнес-клубу та автором книжки [6] «Не бійтесь відчиняти будь-які двері» про свій шлях в бізнесі. Написати книжку він вирішив для того, щоб показати українську бізнес-реальність.

«Вони пишуть про свій бізнес, де у них інші гроші, інші ринки, інша політична ситуація. Все по-іншому. І я не бачив і не зустрічав в Україні жодної людини, яка б написала про наш успішний український бізнес» ‒ пояснює Віталій Дмитрієв.

 Довідка: Комунальне підприємство «Фрут Банк» створено для реалізації проєкту «Створення парку агропереробки», що фінансується грантовими коштами Євросоюзу за участі місцевих фермерів, сільськогосподарського кооперативу «Фермерська родина» та Мостиської і Судововишнянської ОТГ. Загальний бюджет проєкту підприємства ‒ 22,5 млн. грн.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/26/v-mostyskah-znovu-viddaly-groshi-yes-pov-yazanym-pidpryyemtsyam-teper-dva-miljony/

URLs in this post:

[1] замовило: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-10-25-003698-a

[2] працює: https://konsort.com.ua/pro-kompaniyu/

[3] закупівлі: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-24-000677-a

[4] зазначає: https://konsort.com.ua/kontakty/#managers

[5] розповідали: https://ngl.media/2021/11/25/batko-z-synom-rozpylyaly-740-tys-grn-vid-yes-na-sushylnij-kameri-dlya-mostyskyh-komunalnykiv/

[6] книжки: https://poltava365.com/poltavskij-pidpriemecz-vidav-knigu-pro-svij-dosvid-u-biznesi.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.